Pierde Simona Halep statutul de favorită 1 la Wimbledon? Când se decide

Gabriel Esanu   
în Tenis
25/06/2018, 23:30
Pierde Simona Halep statutul de favorită 1 la Wimbledon? Când se decide
Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală la Wimbledon 2017.

Pierde Simona Halep statutul de favorită 1 la Wimbledon? Deși conduce detașat clasamentul WTA, românca nu este sigură că va avea șansa de a fi cap de serie unu la turneul londonez, așa cum s-a întâmplat la Roland Garros, unde a reușit să se și impună. Asta pentru că, spre deosebire de celelalte turnee, englezii își rezervă dreptul de a schimba opțiunile legate de jucătoarele pe care le consideră favorite la start.

Astfel, o comisie se va reuni marți pentru a decide dacă se vor face schimbări sau se va merge pe linia impusă de clasamentul WTA. Se va decide, practic, dacă Simona Halep va fi cap de serie numărul unu. Principala amenințare ar fi Serena Williams, pe care englezii nu sunt încă hotărâți dacă ar fi corect să o catalogheze drept cap de serie unu. Sub pretextul “unei trageri la sorți echilibrate”, există posibilitatea ca Serena să scape de traseul infernal pe care l-ar avea dacă nu este cap de serie.

Pierde Simona Halep statutul de favorită 1 la Wimbledon? Garbine Muguruza s-a impus la Wimbledon 2017.

Pierde Simona Halep statutul de favorită 1 la Wimbledon? Vineri e tragerea la sorţi

O altă variantă pe care organizatorii o iau în calcul ar fi numirea ibericei Garbine Muguruza ca favorită principală, aceasta fiind deținătoarea titlului. Totuși, șansele ca acest lucru să se întâmple ar fi destul de mici. Jurnaliștii englezi anticipează că nu se vor face modificări, iar Simona Halep va rămâne favorită numărul unu. Comisia se va reuni marţi, iar un anunţ oficial va fi făcut în aceeaşi zi, sau cel târziu miercuri. Tragerea la sorţi să fie vineri.

Dacă în circuitul WTA există o comisie care poate schimba capii de serie, la ATP lucrurile stau diferit. Aici se face o medie între clasamentul la zi şi performanţele obţinute de jucători la turneele pe iarbă din ultimele 12 luni. Ponderea este mai mare, desigur, pentru ierarhia ATP. În acest an, Roger Federer nu va avea şi va obţine statutul de cap de serie în faţa lui Rafa Nadal.

Închide ×