Sport

Pierdere grea pentru CSM București: campioana mondială Tess Wester a rămas însărcinată și părăsește echipa

Campioană mondială cu Olanda, portărița Tess Wester pleacă de la CSM București. Handbalista așteaptă primul copil și a decis să se întoarcă în țara natală.
18.05.2022 | 20:02
Tess Wester, portarul naţionalei Olandei
ADVERTISEMENT

Tess Wester se desparte de CSM București. Portărița care a câștigat în 2019 titlul mondial cu Olanda este însărcinată. Handalista este legitimată la gruparea bucureșteană din primăvara anului trecut.

A dat vestea cea mare pe rețelele de socializare

Tess Wester este una dintre cele mai frumoase sportive din lume. Însă, nu doar ”imaginea” ei a făcut-o celebră, ci și evoluțiile de la echipele de club pentru care a jucat și mai ales cele din naționala Olandei alături de care a cucerit titlul mondial în 2019.

ADVERTISEMENT

Portărița a semnat în primăvara anului trecut cu CSM București și mai avea contract până în 2023. A decis, însă, să ceară rezilierea angajamentului după ce a anunțat pe rețelele de socializare că este însărcinată.

”Încă nu se vede, dar vom fi trei”, a postat Tess Wester pe contul de Instagram. Recent, sportiva a dezvăluit în presa din țara natală că nu se simte bine la București din cauza distanței care o desparte de soțul ei.

ADVERTISEMENT

Mart Lieder este jumătatea sex-simbolului dintre buturile ”tigroaicelor”. Linder este fotbalist profesionist, la FC Emmen și a promovat recent în primul eșalon din Olanda.

În vârstă de 30 de ani, atacantul nu este un nume sonor în fotbalul din Țările de Jos. În carieră a mai evoluat la echipe precum Vitesse Arnhem, RKC Walwijk, Dordrecht și FC Eindhoven, din Olanda, FC Aarau, în Elveția sau Sonderjyske, în Danemarca.

ADVERTISEMENT

Palmares impresionant pentru Tess Wester

Portărița din Olanda nu este doar frumoasă, ci și o sportivă extrem de talentată, iar povestea ei a fost scrisă de FANATIK la sfârșitul anului trecut. A debutat în handbalul profesionist la doar 15 ani, la VOC Amsterdam.

Ascensiunea spre înalta performanță a fost fulminantă. Prima experiență internațională a avut-o în Germania, la VfL Oldenburg, cu care a câștigat Cupa. Au urmat trei sezoane la Bietigheim, proaspăt câștigătoare a Cupei EHF, alături de care și-a trecut în palmares primul titlu de campioană.

ADVERTISEMENT

Următoarea echipă a fost Odense, în Danemarca, pe care a ajutat-o să câștige cel mai important trofeu intern – titlul de campioană.

tess wester deschidere
Tess Wester, frumoasa portăriță a Olandei

Însă, cea mai importantă realizare sportivă este titlul mondial cucerit în 2019 cu naționala țării sale, la capătul unui turneu final în care jucătoarele din Țările de Jos au impresionat.

La nivel de copetiții de senioare Tess Wester mai are în palmares câte o medalie de argint și câte una de bronz la Campionatul Mondial (2015 și 2017), respectiv Campionatul European (argint în 2016 și bronz în 2018).

ADVERTISEMENT