Sport

Pierdere grea pentru Dan Petrescu după „dubla” naționalei! Va fi operat și va lipsi o lună. Exclusiv

Lovitură uriașă pentru CFR Cluj. Unul dintre cei doi internaționali ai campioanei s-a accidentat și va lipsi în următoarea lună.
29.09.2022 | 13:45
Pierdere grea pentru Dan Petrescu dupa dubla nationalei Va fi operat si va lipsi o luna Exclusiv
Pierdere incredibilă pentru Dan Petrescu după dubla naționalei! Va fi operat și va lipsi o lună. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj l-a pierdut pe Andrei Burcă după dubla echipei naționale cu Finlanda și cu Bosnia & Herțegovina. FANATIK a aflat în exclusivitate că stoperul ardelenilor s-a accidentat în cel de-al doilea meci, iar verdictul nu este deloc unul îmbucurător pentru Dan Petrescu.

Andrei Burcă s-a accidentat la echipa națională! Pierdere importantă pentru Dan Petrescu

Din informațiile noastre, Burcă s-a accidentat în primele zece minute ale partidei cu Bosnia & Herețegovina, câștigat de „tricolori” cu scorul de 4-1. Fundașul a căzut în tușă, în urma unui duel cu un adversar, și s-a lovit la mâna dreaptă.

ADVERTISEMENT

Stoperul a jucat în continuare și a început să resimtă dureri din ce în ce mai mari odată cu întoarcerea sa la echipa de club. FANATIK a aflat în exclusivitate verdictul pus de medici după revenirea lui Burcă la Cluj.

În urma unei radiografii efectuate joi, 29 septembrie, s-a constatat că stoperul în vârstă de 29 de ani are fractură la mâna dreaptă, iar vineri, 30 septembrie, va fi supus unei intervenții chirurgicale. Operația va avea loc la o clinică privată din Cluj. Această accidentare îl va ține departe de gazon pe Burcă cel puțin trei săptămâni!

ADVERTISEMENT

Ce meciuri va rata stâlpul din apărarea lui CFR Cluj

Deși s-a accidentat în minutul 10 al meciului cu Bosnia & Herțegovina, Andrei Burcă a rămas în teren până la finalul partidei din Giulești. În primul joc, cel cu Finlanda, Edi Iordănescu nu s-a putut baza pe serviciile sale din cauza unei suspendări.

Vestea accidentării lui Andrei Burcă vine cum nu se poate mai prost pentru Dan Petrescu. Pe CFR Cluj o așteaptă o lună de foc în octombrie, iar tehnicianul campioanei nu se va putea baza deloc pe stâlpul defensivei sale.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj are meci tare în chiar prima zi a lunii octombrie. Sâmbătă, de la ora 21:30, campioana en-titre primește vizita Petrolului Ploiești, o echipă care, deși este nou-promovată, ocupă loc de play-off în acest moment.

Pe lângă partida contra „lupilor galbeni”, în perioada 1-29 octombrie, CFR Cluj mai are programate „dubla” cu Slavia Praga și returul cu Sivasspor din Conference League și jocurile de SuperLiga cu UTA Arad, Sepsi, U Cluj și Rapid.

ADVERTISEMENT

În absența lui Andrei Burcă, Petrescu va trebui să se bazeze în următoarea lună pe ceilalți fundași centrali. La CFR Cluj, de meserie pe acest post mai sunt Yuri, Kolinger, Billong și Rareș Bălan.

  • 13 selecții are Andrei Burcă la echipa națională a României
  • 15 meciuri a jucat fundașul central pentru CFR Cluj în acest sezon
ADVERTISEMENT