News

Pierdere grea pentru medicina din România. A murit reputata Carmen Ginghină. ”A format generaţii de medici”

Reprezentanții Colegiului Medicilor din România (CMR) au transmis marți o veste neagră pentru medicina din România: a murit prof. univ. dr. Carmen Ginghină, o reputată cardiologă.
02.08.2022 | 18:56
Pierdere grea pentru medicina din Romania A murit reputata Carmen Ginghina A format generatii de medici
Prof. univ. dr. Carmen Ginghină a murit marți, la 74 de ani. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Prof. univ. dr. Carmen Ginghină a fost şefa Clinicii de Cardiologie a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” Bucureşti și a murit marți, la 74 de ani.

Decesul care lasă un gol imens în medicina din România

De asememea, ea a condus și Catedra de Cardiologie a Universității de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti și a fost foarte apreciată de cei cărora le-a predat tainele cardiologiei. În mesajul postat pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din România a fost transmis următorul mesaj:

ADVERTISEMENT

Sincere condoleanţe familiei doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, care s-a stins din viaţă. Prof. univ. dr. Carmen Ginghină a îndrumat şi format, ani la rând, generaţii  de medici, pe care i-a ajutat, cu răbdare şi dedicare, să înţeleagă cardiologia.

Prof. univ. dr. Carmen Ginghină a publicat o serie de cărţi, dintre  care volumul Mic tratat de cardiologie rămâne piatra de temelie în pregătirea studenţilor.

ADVERTISEMENT

A condus și Societatea Română de Cardiologie

Pentru cei care nu au cunoscut-o mai trebuie spus că între anii 2002 și 2005, Carmen Ginghină a deținut și funcția de preşedintă a Societăţii Române de Cardiologie (SRC).

Conducerea Colegiului Medicilor din România a mai transmis că reputata cardiologă care a decedat marți a fost o voce foarte apreciată în lumea medicală.

ADVERTISEMENT

Printre calitățile enumerate de CMR în mesajul postat despre Carmen Ginghină se numără modestia exemplară şi perspectiva umană asupra bolii şi a bolnavului.

Așa cum reiese și din cv-ul postat pe umfcv.ro, fosta şefă a Clinicii de Cardiologie a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” Bucureşti a fost foarte apreciată și în străinătate.

ADVERTISEMENT

La fel de important de spus este că Carmen Ginghină apare printre autorii Manualului de cardiologie al Societății Române de Cardiologie. Ceilalți autori sunt Dragoș Vinereanu și Bogdan A. Popescu.

 

ADVERTISEMENT
Tags: