Pierdere importantă pentru Barcelona! Cine s-a accidentat în derby-ul cu Real Madrid

Gabriela Gheorghe   
în FC Barcelona
25/10/2020, 21:28
Pierdere importantă pentru Barcelona! Cine s-a accidentat în derby-ul cu Real Madrid
Philippe Coutinho. Sursă foto: Hepta.

Barcelona a pierdut derby-ul cu Real Madrid, dar asta nu este singura veste proastă pentru catalani. Philippe Coutinho (28 de ani), unul dintre fotbaliștii de bază ai lui Ronald Koeman din acest debut de campionat, s-a accidentat.

Barcelona nu traversează cea mai bună perioadă. Catalanii nu au mai câștigat de trei etape și au fost învinși de marii rivali, cu 3-1, în derby. Barca nu va mai putea conta pe unul dintre jucătorii titulari.

Brazilianul Coutinho a suferit o accidentare la coapsa piciorului stâng. În acest moment, nu se știe cât de gravă este accidentarea, controalele care vor fi făcute vor arăta cât va lipsi jucătorul, se arată pe site-ul oficial al Barcelonei. Brazilianul a jucat 90 de minute în El Clasico.

Barcelona a pierdut unul dintre titulari

El a strâns șase meciuri în actualul sezon pentru catalani, cinci în La Liga și unul în Liga Campionilor și a dat două goluri. Brazilianul s-a întors în Spania după ce în stagiunea trecută a fost împrumutat la Bayern Munchen, iar acum are un loc printre titularii noului antrenor. Coutinho se află într-o formă bună care ar putea fi pusă pe seama creșterii din punct de vedere fizic.

Tite, selecționerul Braziliei, a spus că jucătorul a mai pus patru kilograme de masă musculară în anul petrecut în Germania: “Este un factor care trebuie luat în considerare. Coutinho a fost întotdeauna dedicat fotbalului și i-a păsat foarte mult de factorul său fizic, dar acum această preocupare chiar a crescut.

După anul de la Bayern Munchen, a acumulat cinci kilograme, dintre care patru doar masă musculară. A crescut foarte mult din punct de vedere fizic”, a declarat Tite. De asemenea, și sistemul folosit de noul antrenor al Barcei l-a ajutat pe brazilian. Catalanii joacă într-un sistem 4-2-3-1. Coutinho poate juca pe poziția sa favorită, aceea de ”număr 10”, în spatele atacantului.

Barca – Juventus e următorul meci al catalanilor

Următoarea partidă pentru Barcelona este cea din Liga Campionilor împotriva lui Juventus. În sezonul trecut, Coutinho a evoluat în 23 de meciuri în campionatul Germaniei pentru Bayern Munchen și a dat opt goluri. A mai jucat alte patru meciuri în Cupă și 11 în Liga Campionilor. În cea mai importantă competiție intercluburi a marcat în sezonul trecut de trei ori.

Ronald Koeman a avut o reacție nervoasă  față de ”centralul” partidei cu Real Madrid. Antrenorul a spus că Real Madrid nu trebuia să primească un penalty în partida de pe Camp Nou.

Antrenorul Barcelonei a găsit vinovatul pentru înfrângerea din derby-ul cu Real Madrid. Koeman dă vina pe VAR pentru eșecul din campionatul Spaniei.

Închide ×