Pierdere importantă pentru CFR Cluj! FANATIK confirmat! Dan Petrescu: “Boli a plecat în China!”

EXCLUSIV FANATIK
Iuliana Spirache    Alexandru Năstase   
în CFR Cluj
05/07/2019, 14:20
Pierdere importantă pentru CFR Cluj! FANATIK confirmat! Dan Petrescu: “Boli a plecat în China!” GALERIE FOTO EXCLUSIV FANATIK
Denis Alibec și Kevin Boli într-un duel din sezonul trecut. Sursa foto - Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Pierdere importantă pentru CFR Cluj care va începe sezonul fără Kevin Boli. FANATIK a aflat că fundașul a fost cel care a insistat să rămână în România și să continue alături de ardeleni în Liga 1 și UEFA Champions League, dar conducerea din Gruia nu a reușit să ajungă la niciun acord cu chinezii de la Guizhou Hengfeng, actuala echipă a africanului. Mai mult de atât, Boli era dispus să ia chiar și un salariu mai mic de la CFR.

UPDATE, 5 iulie, ora 14.20. Dan Petrescu a confirmat informația dezvăluită de FANATIK pe 28 iunie. Kevin Boli s-a întors la Guizhou Hengfeng, după ce CFR Cluj n-a putut să îl împrumute de la gruparea din China. “Boli a plecat în China. Din păcate, nu am reușit să îl aducem sau să îl mai împrumutăm un an, deși a fost cu noi în pregătire. Suntem descoperiți pe postul de fundaș central. Avem doar 3 jucători acolo, Vinicius, Mureșan, Burcă. Asta mă nemulțumește. Poate ne-ar putea ajuta Hoban, dar ar fi bine să mai aducem un fundaș central”, a spus Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, înaintea meciului cu Viitorul din Supercupa României.


Pierdere importantă pentru CFR Cluj!

Kevin Boli a primit însă ordin clar. Trebuie să împacheteze și duminică să revină în China acolo unde este așteptat să reintre în programul de pregătire al asiaticilor. Cu toate acestea, șefii din Gruia nu și-au pierdut de tot speranțele. Ar vrea să găsească o soluție și mai ales să ajungă la un numitor comun cu Guinzhou până la finalul perioadei de mercato pentru a-l avea pe fundaș în teren și în stagiunea următoare.

Actualul antrenor al ardelenilor, Dan Petrescu este cel care a dorit ca fundașul Kevin Boli să rămână în continuare sub comanda lui la formația din Gruia, mulțumit de prestațiile acestuia. “Vreau să-l împrumutăm pentru încă 6 luni”, spunea tehnicianul, exclusiv pentru FANATIK, în urmă cu nici două luni de zile. Boli e la a doua experiență în Gruia, după ce a mai jucat și în sezonul 2017-2018.
Pierdere importantă pentru CFR Cluj! Denis Alibec si Kevin Boli in meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu si CFR Cluj, din cadrul playoff-ului Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, luni 6 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Kevin Boli ar fi vrut să rămână la CFR Cluj. Sursa foto – Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Ce salariu uriaș avea Boli în China

Prestațiile lui de atunci au făcut ca asiaticii să plătească 2,5 milioane de eurp pentru a-l transfera. Și salariul fundașului în China este unul uriaș. Nu mai puțin de 70 de mii de euro pe lună primește fundașul, o sumă imensă pentru fotbalul românesc. După aproximativ 8 luni de zile petrecute la Guizhou, Boli s-a întors sub formă de împrumut în Gruia, echipă alături de care a bifat al doilea titlu de campion și al treilea din carieră.
De remarcat că Boli a ieșit pe primul loc în Liga 1 și alături de Viitorul în sezonul 2016 – 2017. Fundașul este născut în Franța, la Lens, dar a jucat pentru naționala Coastei de Fildeș sub 20 de ani.
Închide ×