Sport

Pierdere uriașă pentru colosul Nike după accidentarea celui mai talentat jucător american din baschetul universitar

23.02.2019 | 01:38
Pierdere uriasa pentru colosul Nike dupa accidentarea celui mai talentat jucator american din baschetul universitar

Colosul de echipament sportiv Nike a suferit o pierdere cu adevărat uriașă pe piață după ce Zion Williamson, cel mai telentat jucător din campionatul universitar american s-a accidentat după numai 34 de secunde ale derbyului dintre universitățile Duke și Carolina de Nord. Suma pierdută de Nike este de-a dreptul monstruoasă, numai puțin de 1,1 miliarde dolari și totul din cauza unui pantof de sport al cunoscutei companii pe care îl purta jucătorul.

Acest Zion Williamson este considerat la cei 18 ani ai săi un viitor James LeBron al NBA și reprezintă jucătorul nr.1 pentru viitorul draft pentru campionatul nord-american profesionist. Mai mult pentru el sala în care s-a jucat meciul s-a umplut până la refuz, iar prețul unui bilet a fost ieșit din comun, 2500 de dolari, în condițiile în care atât as costat finala la Super Bowl-ul fotbalului american, iar un bilet la meciuri de NBA este 1700 dolari.

Rivalii de la Puma i-au atacat pe cei de la Nike

Trecuseră doar 34 de secunde din acest joc și vedeta Williamson era deja KO, accidentat la genunchi, ca urmare a faptului că unul dintre pantofii sport de la Nike a explodat și jucătorul a alunecat, în cădere întorcându-i-se genunchiul. S-a suspectat o accidentare foarte gravă, o ruptură de ligmanete încrucișate, însă, din fericire, examenele efectuate au arătat că este vorba doar de o entorsă, care se va vindeca repede.

Pierdere uriașă pentru Nike. Accidentarea lui Zion Williamson s-a produs ca urmare a faptului că un pantof de sport de la Nike i s-a rupt și a alunecat, făcând o entorsă la genunchi
Pierdere uriașă pentru Nike. Accidentarea lui Zion Williamson s-a produs ca urmare a faptului că un pantof de sport de la Nike i s-a rupt și a alunecat, făcând o entorsă la genunchi

La meci s-a aflat în tribune și fostul președinte SUA Barack Obama, un împătimit al baschetului, care a și postat un filmuleț în care se vede că strigă, văzând incidentul: S-a rupt pantoful!. Rivalii lui Nike, cei de la Puma, nu au scăpat ocazia să înțepe și ei, postând un mesaj cu textul Dacă aveai Puma în picioare nu ai fi pățit niciodată asta, dar l-au scos repede, ca urmare a criticilor care au fost făcute de internauți. Nike a dat un comunicat oficial, în care își asumă că Zion Williamson purta în picioare un produs Nike, dar susține că astfel de situații nedorite au fost foarte rare și că oricum se va cerceta cu atenție pentru a se vedea cum a fost posibil așa ceva.