Sport

Pierderi masive pentru industria nunților din cauza COVID-19! Firmele care asigurau foto și video, la limita supraviețuirii

07.04.2020 | 11:17
Pierderi masive pentru industria nuntilor din cauza COVID19 Firmele care asigurau foto si video la limita supravietuirii
ADVERTISEMENT

Pierderi masive pentru industria nunților din cauza COVID-19! Coronavirusul a băgat în sperieți întreaga lume și a adus în pragul falimentului mai multe firme. Printre cele mai afectate se află și cele care se ocupau de astfel de evenimente, interzise între timp de ordonanțele militare.

Pierderi masive pentru industria nunților din cauza COVID-19!

Fotografii profesioniști, videografii și dj-ii, toți sunt prinși într-o mare de întrebări și așteaptă cu interes fiecare comunicare a departamentului de urgență. La fel o fac și cei pentru care urmau să presteze servicii, adică oamenii care aveau programate nunți sau botezuri.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea se adaugă însă și cheltuielile. Firmele serioase aveau diferite softuri de achitat sau rate care urmau a fi onorate din banii câștigați de pe urma evenimentelor. Evenimente care au fost amânate, în cel mai bun caz.

Firmele care asigurau foto și video, la limita supraviețuirii

„E un an problematic. Destul de dificil. Avem trei evenimente din nouă care deja s-au amânat pentru anul următor. Deocamdată ținem legătura pentru un alt eveniment, programat la finalul lui mai. Clientul încă are speranțe să se țină, deși nu cred”, a declarat pentru FANATIK, Gabriel Miu, reprezentant al unei firme specializată în domeniu.

ADVERTISEMENT

„Noi deocamdată sperăm că evenimentele din iulie nu se amână, dar în același timp ne gândim la ei, pentru că există posibilitatea să nu le mai vină oamenii. Toată lumea este speriată de ce se întâmplă”, a continuat acesta subliniind și pierderile de până acum

„Pierdere, în materie de evenimente de familie să spun vreo 40% mai puțin față de anul trecut. Tot începutul, practic. În materie de corporate vreo 30%. Doar că adevărata pierdere pe corporate va fi în viitor, în lunile ce vor veni.

ADVERTISEMENT

Ceilalți care comandau materiale de promovare la noi sunt în aceeași situație ca noi. Cine o să mai aibă bani să ne dea nouă să venim să filmăm și să facem fotografii pentru promovare?”, a continuat Gabriel Miu.

Mai mult de atât, tânărul spune că firme întregi se zbat la limita supraviețuirii doar pentru că au vrut să ofere o calitate superioară materialelor. „Noi am investit în toamna anului trecut. Vorbim de achiziții care trebuiau să fie amortizate prin evenimentele de anul acesta. Asta înseamnă că dacă noi avem jumătate de an fără evenimente, amortizarea poate fi realizată chiar cu un an de întârziere. Asta dacă după această “criză” lucrurile vor începe să meargă cum mergeau înainte. Dacă nu se întâmplă așa, timpul de amortizare poate să se și tripleze”.

ADVERTISEMENT

Culmea, nici lucrările deja efectuate nu mai sunt onorate. Companii întregi au tras obloanele și au trimis angajații în șomaj tehnic. „Problema este că nici încasări nu se mai fac la facturile pe care deja le aveam emise din cauza scăderii vânzărilor terților. Avem facturi făcute pe niște servicii oferite în luna februarie, început de martie, să spunem la niște restaurante.

Venind starea de urgență, restaurantele respective au închis. Ele nu fac încasări, angajații lor trebuie plătiți sau șomaj tehnic, la rândul lor au și ei de plătit cheltuielile lunare, contabilitate, softuri Horeca. În felul acesta, ei nu au bani să mai plătească și produsele oferite de noi cu 30 de zile înainte rezultând că nici nouă, deocamdată, nu ne intră banii pe ce am făcut înainte de criză”, a mai spus Gabriel Miu.

Mirela Basescu, wedding planner, înțelege perfect ce se întâmplă în piață. Bătaia mare se dă acum pe locurile din toamnă, însă acestea au fost deja acontate într-o proporție covârșitoare.

„Sunt mulți clienți care ne sună și ne întreabă ce să  facă. Cum să procedeze. Problema mare la această nișă este că locuri în toamnă nu prea mai există. Deci nu prea putem să discutăm despre o amânare în chiar toate cazurile.

Ar mai fi disponibil decât de luni până vineri.  Oamenii însă nu prea vor să mute nunțile de luni până vineri. Sunt mai mulți factori la mijloc, e normal și o înțelegem. Mulți s-au orientat pentru anul viitor, nu stau cu grijă, dar nu toată lumea acceptă această variantă, indiferent de discounturile pe care le primesc”, a zis pentru FANATIK, Mirela Băsescu

 

 

 

ADVERTISEMENT