Sport

Pierderi uriașe pentru Novak Djokovic după scandalul de la Australian Open 2022. Suma uriașă care ar putea zbura din conturile sârbului

Novak Djokovic este în așteptarea deciziei autorităților dacă-i permit să joace la Australian Open 2022, dat tot scandalul creat în ultimele zile ar putea să-i aducă pierderi considerabile sârbului.
13.01.2022 | 11:22
Pierderi uriase pentru Novak Djokovic dupa scandalul de la Australian Open 2022 Suma uriasa care ar putea zbura din conturile sarbului
ADVERTISEMENT

Autoritățile australiene ar urma să anunțe vineri dacă liderului ATP i se va anula viza de intrare în țară sau va fi lăsat să participe la primul Grand Slam al anului.

Până atunci, Nole a fost inclus la tragerea la sorți a tabloului de la Melbourne și urmează să joace în primul tur împotriva conaționalului său Miomar Kecmanovic.

ADVERTISEMENT

Scandalul de la Australian Open 2022 ar putea să-i aducă pierderi mari lui Novak Djokovic

Chiar dacă a câștigat în instanță anularea interdicției de a intra în Australia, Novak Djokovic încă așteaptă decizia finală a ministrului Imigrărilor, Alex Hawke, dar tot acest scandal creat la Australian Open 2022 ar putea să-i aducă pierderi financiare sportivului.

Site-ul tennishead.net scrie despre faptul că mai mulți sponsori ai liderului ATP s-ar putea să nu mai dorească să continue colaborarea dacă Nole va apărea ca un antivaccinist convins, iar ”gaura” financiară ar putea ajunge până la 30.000.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Sârbul a dezvăluit în timpul procesului cu statul australian că nu este vaccinat, dar și-a bazat cererea de a primi o ”scutire” medicală pentru participarea la primul turneu de Grand Slam al anului prin faptul că a fost infectat cu Covid-19 la mijlocul lunii decembrie.

Hublot rămâne alături de liderul ATP

Expertul financiar Marcel Knobil a ținut să precizeze că în acest moment Novak Djokovic nu are de ce să-și facă griji, însă ar putea să apară probleme în viitor. ”Nu cred că trebuie să-și facă griji în acest moment. Cu toate acestea, sponsorii săi vor fi cu siguranță cu ochii pe cum se desfășoară lucrurile.

ADVERTISEMENT

Mă îndoiesc că sponsorizările lui sunt în prezent amenințate. Marea preocupare pentru diverși sponsori va fi dacă el va deveni perceput ca un avocat major al anti-vaccinării”, a declarat Knobil.

Producătorul de ceasuri de lux Hublot, unul dintre cei mai mari sponsori ai lui Djokovic, a refuzat să critice ”deciziile personale” ale lui sportivului cu privire la vaccinare și a spus că ”parteneriatul cu numărul unu mondial va continua”.

ADVERTISEMENT

Djokovic își pierde fanii din Australia

Pe lângă colaborarea cu Hublot, Novak Djokovic mai este sponsorizat de firmele Lacoste, Head, Asics, Peugeot, Ultimate Kronos Group și Reiffeisen Bank.

Tenismenul sârb a câștigat 154 de milioane de euro din tenis, fiind pe locul 3 într-o ierarhie all-time a veniturilor din sportul alb. Averea lui se ridică, potrivit presei din Serbia, la aproximativ 500 de milioane de euro, la suma totală contribuind în mare parte contractele de sponsorizare pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Victoria lui Novak Djokovic în procesul de luni nu a liniştit deloc apele în Australia, iar tenismenul a devenit o adevărată persona non grata la Antipozi. După ce a primit undă verde să se antreneze pentru Australian Open 2022, doi prezentatori ai unei televiziuni australiene au fost filmaţi când foloseau cuvinte vulgare la adresa sârbului.

ADVERTISEMENT