Pierderi record în industria de turism a Turciei. Numărul vizitatorilor s-a înjumătăţit

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
29/07/2016, 16:54
Pierderi record în industria de turism a Turciei. Numărul vizitatorilor s-a înjumătăţit

Amenintarea terorista care planeaza asupra Turciei a generat un adevarat soc in industria turistica a acestei tari. Conform statisticilor prezentate de Ministerul Culturii si Turismului, in luna iunie s-a inregistrat cea mai severa scadere a numarului de vizitatori de peste hotare, de 40,86%, reprezentand 2,44 milioane de persoane, anunta Daily Sabbah.

Este cea mai drastica scadere din ultimii 22 de ani, iar hotelierii turci privesc cu ingrijoare spre viitor.

Nu doar teroristii Statului Islamic au influentat evolutia din acest an a sectorului turistic din tara, ci si interdictia de calatorie impusa rusilor de catre Kremlin, dupa tensiunile izbucnite intre Moscova si Ankara pe tema doborarii avionului militar rusesc la granita cu Siria.

Fata de primul semestru al anului trecut, numarul turistilor a scazut cu 27,9%, absenta vizitatorilor din Rusia fiind evidenta dupa o diminuare a intrarilor acestora de 87,4%.

Oficialii de la Ankara sustin ca vor reduce treptat gradul amenintarilor teroriste din tara, dar acest lucru este pus la indoiala de evenimente recente precum atacul de pe aeroportul din Istanbul si incercarea de lovitura de stat care a zguduit din temelii intreg sistemul administrativ din Turcia.

In schimb, puntile de legatura cu Rusia incep sa se recladeasca dupa ce, intr-o scrisoare oficiala adresata lui Vladimir Putin, presedintele Recep Erdogan si-a cerut scuze pentru incidentul militar petrecut pe 24 noiembrie.

Cei doi lideri de stat au convenit sa se intalneasca fata in fata in cursul lunii august.

Sursă: www.business24.ro

Ştirea MOMENTULUI

FCSB – Sepsi, live stream online, ora 18:00! Surprizele lui Dică în echipa de start

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×