Sport

Pierderi uriașe în NBA după suspendarea meciurilor. „Gaură” de cel puțin 500.000.000 de dolari

14.03.2020 | 10:20
Pierderi uriase in NBA dupa suspendarea meciurilor Gaura de cel putin 500000000 de dolari
ADVERTISEMENT

Cluburile din NBA vor avea pierderi de aproximativ 500.000.000 de dolari, sumă ce urma să intre în conturi doar din încasările de pe bilete, după suspendarea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus.

NBA, suspendată de coronavirus

Cele mai importante competiții sportive ale Planetei au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, iar NBA nu face excepție.

ADVERTISEMENT

Meciurile ligii nord-americane de baschet au fost oprite pe o perioadă nederminată după ce Ruby Gobert, jucător la Utah Jazz, a fost depistat pozitiv cu coronavirus, iar pierderile financiare ale cluburilor din NBA vor fi uriașe.

Conform unor calcule realizate de americanii de la NBS Sports, cluburile din NBA vor pierde, dacă nu se va mai juca niciun meci din actualul sezon, aproximativ 500.000.000 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Suma uriașă urma să provină doar din încasările de pe biletele de acces la meci, dar cluburile vor mai înregistra pierderi și din marketing, drepturi de televizare și publicitate.

În medie, un meci din sezonul regular al NBA producea încasări de 1.200.000 de dolari pentru clubul organizatori, în timp ce pentru un joc din play-off-uri suma creștea la 2.000.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Până pe 14 martie, doi jucători din NBA au fost depistați cu coronavirus: Ruby Gobert și Donovan Mitchell, ambii de la Utah Jazz.

„Trebuie să anulăm 2020”

LeBron James, unul dintre cele mai importante nume din NBA, a evidențiat perioada dificilă prin care trece sportul mondial în 2020, care, în doar trei luni, a fost lovit de pierderea lui Kobe Bryant și acum de pandemia cauzată de noul tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Anulăm evenimente sportive, activitățile școlare, munca de la birouri și tot. Ceea ce trebuie să anulăm este anul 2020. Au fost trei luni atât de grele. Dumnezeu să vă binecuvânteze și rămâneți în siguranță!” a transmis LeBron James pe Twitter.

În comunicatul oficial transmis de NBA, organizatorii au anunțat că meciurile se vor suspenda pe o perioadă nedeterminată, reluarea urmând a avea loc când situația cauzată de coronavirus se va îmbunătăți.

ADVERTISEMENT
Tags: