News

Pierderi uriașe la Metrorex! Compania e mult pe minus din cauza metroului din Drumul Taberei

10.05.2019 | 15:19
Pierderi uriase la Metrorex Compania e mult pe minus din cauza metroului din Drumul Taberei
ADVERTISEMENT

Compania Metrorex a încheiat anul 2018 cu pierderi de aproape 194 de milioane de lei, iar situația se înrăutățește și pentru anul în curs, când sunt prognozate pierderi și mai mari, în jur de 304,7 milioane de lei! Datele au fost făcute publice de Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al societăţii, care a publicat proiectul de venituri și cheltuieli al companiei. Lucrările la noua magistrală trage bugetul în jos!

Metrorex va avea pierderi uriașe și în anul 2019

”Societatea încheie exerciţiul financiar al anului 2018 cu o pierdere în valoare de 193,92 milioane lei, din care 188,35 milioane lei reprezintă cheltuieli de judecată definitive în cadrul obiectivului Magistrala V, Secţiunea Râul Doamnei – Haşdeu”, arată proiectul de act normativ.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Metrorex şi-a bugetat pentru acest an venituri totale de 1,991 miliarde lei, la cheltuieli totale de 2,295 miliarde lei. ”Societatea prezintă un buget de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 dezechilibrat, subvenţia alocată (375,3 milioane lei) reprezentând 55% din necesarul fundamentat (680 milioane lei), fapt ce conduce la o neacoperire a cheltuielilor privind activitatea curentă a metroului de 304,7 milioane lei”, se menţionează în proiect.

Pierderi Metrorex
Lucrarile la noua magistrala trge in jos bugetul Metrorex sursa foro: hepta.ro

Metrorex face angajări pentru magistrala Eroilor – Râul Doamnei

Metrorex va cheltui doar anul acesta 584 de milioane de lei, numai pentru salarii! ”Cheltuielile de natură salarială au fost majorate ca urmare a: reîntregirii acestora, pentru întregul an 2019, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale în anul 2018 şi a creşterii numărului mediu de personal în anul 2019, de la 4.402 la 5.033, cu respectarea corelaţiei câştig mediu brut lunar pe salariat şi productivitatea muncii”, arată documentul.

ADVERTISEMENT

Metrorex urmează să mai facă angajări, până la finalul anului în curs! Numărul de personal prognozat la finele anului este de 5.861 salariaţi. Creşterea numărului mediu de personal provine, în special, din angajarea eşalonată de mecanici, electromecanici, operatori, etc., pentru Magistrala V de metrou – secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, cu şase luni înainte de punerea în funcţiune a acesteia, în trimestrul IV 2019.

Tags: