ADVERTISEMENT
Simona Halep

Pierderi uriașe pentru Halep față de anul trecut! Ce spune Hagi despre Simona

Autor: Bogdan Ciutacu | 12.09.2020 | 16:34
Pierderi uriașe pentru Halep față de anul trecut! Ce spune Hagi despre Simona
Pierderi uriase pentru Simona Halep fata de anul trecut! Ce spune Hagi despre Halep

Pandemia de coronavirus a afectat-o și pe Simona Halep, atât din punct de vedere al pregătirii, dar mai ales pe plan financiar, unde sportiva a pierdut foarte mulți bani din cauza anulării Grand Slam-ului de la Wimbledon și a celorlalte turnee la care participă în mod normal.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat nu mai puțin de 35 de milioane de dolari în cei peste 10 ani de carieră la seniori, românca intrând în top cinci all-time al veniturilor obținute din tenis, fiind depășită doar de surorile Williams și de Maria Sharapova.

Doar în sezonul trecut, Simona a obținut venituri din tenis de peste 7 milioane de dolari, aproape jumătate venind după ce a câștigat finala la Wimbledon în fața Serenei Williams.

ADVERTISEMENT

Halep a câștigat doar 1,4 4 milioane de dolari în 2020, față de 7 milioane în 2019

Pentru Simona Halep, 2020 poate fi considerat un eșec, mai ales pe plan financiar, Simona obținând până în acest moment aproximativ 1,4 milioane de dolari, înainte de turneele de la Roma și Roland Garros, unde este principala favorită.

Mare parte din bani au fost obținuți de sportiva noastră în prima parte a anului, adică până la întreruperea din luna martie survenită din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

E o sumă de cel puțin 4 ori mai mică decât perioada similară (ianuarie – septembrie) din 2019, când în conturile Simonei se adunaseră deja vreo 6 milioane de dolari.

Ce bani a câștigat Simona Halep în 2020

  • Sferturi la Adelaide – 20.872 de dolari;
  • Semifinală la Australian Open – 640.623 de dolari;
  • Campioană la Dubai – 643.335 de dolari;
  • Campioană la Praga – 43.000 de dolari;
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi o laudă din nou pe Simona Halep

Pentru Hagi este fascinant cum sportiva a reușit să se mențină atât de mult timp pe primul loc în clasamentul WTA și acest lucru nu poate fi contestat, mai ales dacă ne gândim la performanța extraordinară a Azarenkei la US Open la 31 de ani, care dispăruse dpr și simplu din prim-planul tenisului ani buni, în timp ce Simona Halep reușește să fie constantă de atâția ani: ,,Să rămâi atât timp numărul 1… chiar dacă nu era prototipul acela de atlet mare şi înalt, ea a ştiut să îşi exploateze atuurile pe care le are. Iar acum a ajuns la maturitate”, a analizat corect Hagi.

Componentul Generației de Aur a dezvăluit că a crezut întotdeauna în calitățile Simonei Halep și a faptului că are tot ce e necesar pentru a ajunge în topul tenisului mondial, iar valoarea face ca meciurile jucate până în fazele finale ale competițiilor importante să pară simple meciuri amicale: ,,Ştiam că Simona este foarte ambiţioasă. Vedeam marja de progres, ea în fiecare zi a devenit mai bună. E o sportivă care s-a dedicat şi toţi tinerii trebuie să ia de la ea ambiţia care a făcut-o să ajungă numărul 1. 

ADVERTISEMENT

Aşa cum am mai spus, şi i-am spus şi ei, ea până în semifinale joacă meciuri amicale. Pentru ea meciurile oficiale încep din semifinale”, a declarat Gheorghe Hagi, într-un interviu acordat Sports Festival.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!