Fotbal international

Pierluigi Collina a făcut lumină în situația lui Istvan Kovacs la Cupa Mondială din Qatar: „E la fel ca în cazul jucătorilor”

Pierluigi Collina a explicat criteriile după care sunt aleși arbitrii pentru meciurile de la Campionatul Mondial. Istvan Kovacs nu a primit un fluierat de la centru până acum.
29.11.2022 | 13:35
Pierluigi Collina a facut lumina in situatia lui Istvan Kovacs la Cupa Mondiala din Qatar E la fel ca in cazul jucatorilor
Istvan Kovacs nu a arbitrat până acum de la centru la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto. sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs este primul arbitru român prezent la o Cupa Mondială după o pauză de 36 de ani. Totuși, entuziasmul selectării în premieră a lui Istvan Kovacs la Campionatul Mondial din Qatar s-a stins treptat. „Centralul” a fost delegat de șase ori ca al patrulea oficial, fără să prindă vreun meci de pe gazon.

Comisia FIFA nu i-a acordat vreun meci de la centru lui Istvan Kovacs. Explicațiile lui Collina

Istvan Kovacs a fost delegat arbitru de rezervă la șase meciuri la Campionatul Mondial din Qatar. Deși, competiția se află la jumătatea desfășurării, „centralul” din Carei nu a avut ocazia să fluiere de la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT

Pierluigi Collina a explicat criteriile după care Comisia FIFA se ghidează în vederea acordării meciurilor la Cupa Mondială din Qatar. Fostul mare arbitru italian a precizat de ce unii au condus și câte două meciuri, în timp ce alții deloc.

„La fel ca în cazul jucătorilor, evaluarea arbitrilor este o combinație între munca de la antrenament și performanțele lor de pe teren, în timpul meciurilor. Fiecare nominalizare va fi făcută cu mare grijă pentru a încerca să găsim de fiecare dată cele mai bune echipe de arbitri”, a fost explicația lui Pierluigi Collina, potrivit L’Équipe.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, delegat de șase ori arbitru de rezervă la Campionatul Mondial din Qatar

Istvan Kovacs a fost delegat de Comisia FIFA ca al patrulea oficial la meciul de deschidere Qatar – Senegal 0-2, Uruguay – Coreea de Sud 0-0, Argentina – Mexic 2-0 și Spania – Germania 1-1.

Cel mai bine cotat arbitru român se va afla în aceeași postură, marți, 29 noiembrie, ora 17:00, în Ecuador – Senegal și, miercuri, 30 noiembrie, ora 21:00, în Arabia Saudită – Mexic. Partidele au loc în etapa a treia a grupelor A și C de la Cupa Mondială din Qatar, dispute ce vor decide echipele calificate în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Totuși, Istvan Kovacs și-a rotunjit substanțial veniturile până acum. Arbitrul român a încasat 15.000 de dolari în cele șase meciuri din postura de rezervă, la care se adaugă salariul din partea FIFA pentru prezența în Qatar care se ridică la 70.000 de dolari.

Istvan Kovacs, singurul european cu brigadă completă, fără meci la Campionatul Mondial din Qatar

Istvan Kovacs și Stéphanie Frappart sunt singurii arbitri europeni care nu au arbitrat până acum de la centru la Campionatul Mondial din Qatar. Spre deosebire de Istvan Kovacs, Stéphanie Frappart nu are brigada completă în Qatar.

ADVERTISEMENT

Deși Istvan Kovacs îi are alături pe Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, „centralul” din Carei nu a arbitrat până la jumătatea desfășurării competiției din teren. „Eu cred că merita mai mult. Are o vârstă foarte bună pentru un arbitru. Nu înțeleg raționamentul celor de la FIFA.

Chemi un arbitru cu toată brigada, asta înseamnă că trebuie să îi dai și meciuri… mi se pare mult prea mult să fie de cinci ori al patrulea. Față de ce arbitri am văzut la acest Mondial, să mă ierte Dumnezeu… pur și simplu nu înțeleg! Ori îl ține rezervă acum și vor să îl delege în fazele superioare, dar nu știu ce să cred”, a comentat situația Ion Crăciunescu.

ADVERTISEMENT