Sport

Pierre-Emerick Aubameyang a doborât cifrele lui Lionel Messi și Luis Suarez de la Barcelona! Ce a reușit atacantul să facă

Pierre-Emerick Aubameyang îi devansează pe Lionel Messi și Luis Suarez în clasamentul de la Barcelona la numărul de apariții pentru marcarea primelor 10 goluri.
14.04.2022 | 18:02
PierreEmerick Aubameyang a doborat cifrele lui Lionel Messi si Luis Suarez de la Barcelona Ce a reusit atacantul sa faca
ADVERTISEMENT

Atacantul gabonez s-a transferat gratuit de la Arsenal la Barcelona în ultima zi din ianuarie. Contractul lui Aubameyang cu Barcelona se va întine pe un an şi jumătate, până în vara lui 2023, exact când ar fi trebuit să se termine și contractul său cu Arsenal.

Pierre-Emerick Aubameyang, cu un pas mai în față decât Lionel Messi și Luis Suarez

Vedeta Barcelonei, Pierre-Emerick Aubameyang, este în formă maximă de când s-a alăturat Barcelonei la sfârșitul perioadei de transfer din ianuarie.

ADVERTISEMENT

Golul său de duminică, împotriva lui Levante, l-a făcut să ajungă la niște cifre istorice pentru clubul catalan, în aproximativ două luni de la debutul său împotriva Atletico Madrid.

Fostul atacant de la Arsenal nu a marcat în niciuna dintre primele trei apariții în tricoul Barcelonei, dar după aceea a urmat o pleiadă de goluri. Mai exact, în cele 14 meciuri pentru catalani, a înscris de 10 ori.

ADVERTISEMENT

Acest lucru înseamnă că Aubameyang a înscris primele 10 goluri mai repede decât au făcut-o Lionel Messi sau Luis Suarez. Desigur, debutul lui Messi a fost la începutul carierei sale, motiv pentru care a avut nevoie de 38 de meciuri pentru a ajunge la această cifră, în timp ce lui Suarez i-au trebuit 24 de apariții.

Ce alți jucători de la Barcelona a mai întrecut Aubameyang

Atacantul de 32 de ani a ajuns la aceste cifre mai repede și decât unele legende de la Barca. Este vorba de David Villa, care a înscris primele 10 goluri în 18 apariții, și de Patrick Kluivert, căruia i-au trebuit 26 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de ultimii doi, fostul jucător Samuel Eto’o a atins aceste cifre tot în 14 meciuri, ca și Pierre-Emerick Aubameyang.

Doar trei jucători din istoria Barcelonei au marcat 10 goluri în mai puține apariții decât i-au trebuit gabonezului. Ronaldo Nazario și Romario sunt în fruntea listei, ajungând la aceste cifre în nouă apariții, în timp ce pe locul doi se află Laszlo Kubala, cu 13 meciuri.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Aubameyang a avut o rezonanță deosebită pentru Arsenal, care se chinuie să se califice pe locurile de Liga Campionilor în Premier League. Tunarii au marcat doar 13 goluri în cele 14 meciuri oficiale de la începutul anului, iar ultimele două înfrângeri au făcut-o pe Arsenal să stagneze la numărul de puncte.

ADVERTISEMENT