Sport
notix pixel id

Pierre-Emerick Aubameyang, probleme cardiace după infectarea cu COVID-19. Ce decizie au luat medicii

Pierre-Emerick Aubameyang se află momentan în Camerun, ca parte a echipei Gabonului la Cupa Africii pe Națiuni, dar nu a jucat în primele două meciuri din grupe.
15.01.2022 | 12:04
Pierre-Emerick Aubameyang, probleme cardiace după infectarea cu COVID-19. Ce decizie au luat medicii
Pierre-Emerick Aubameyang a fost depistat cu leziuni cardiace. Sursa foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

Atacantul lui Arsenal, Pierre-Emerick Aubameyang, nu a fost inclus în lotul țării sale, Gabon, pentru a înfrunta Ghana în cadrul Cupei Africii pe Națiuni și e posibil să nu fie inclus nici pentru meciul împotriva Marocului.

De ce nu a jucat Aubameyang în meciul cu Ghana

Atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang a fost diagnosticat cu leziuni cardiace, după ce s-a recuperat de COVID-19, într-un control efectuat de oficialii medicali ai Confederației Africane de Fotbal.

Medicii Confederaţiei Africane de Fotbal „nu au vrut să-și asume niciun risc”, de aceea Aubameyang nu a intrat pe teren în meciul cu Ghana, decizie anunţată de Federaţia de Fotbal din Gabon.

ADVERTISEMENT

Pierre-Emerick Aubameyang a fost testat negativ pentru COVID-19 și a ieșit din izolare cu două zile înainte de meciul din Ghana, astfel că fanii îl așteptau să revină la echipă.

Gabonezul a ratat, de asemenea, primul meci din grupe al echipei sale naționale – o victorie cu 1-0 în fața Comoreei.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 32 de ani nu a mai intrat pe teren din 6 decembrie anul trecut, cu excepția unui meci amical jucat în tricoul echipei naționale – o înfrângere împotriva Burkina Faso cu 0-3.

Gabon are ultimul meci al grupelor Cupei Africii pe Națiuni marți, împotriva Marocului. Un rezultat de egal i-ar asigura Gabonului calificarea în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Ce trofee a câștigat Aubameyang cu Arsenal

Aubameyang a sosit la Arsenal la sfârșitul lui ianuarie 2018, fiind cumpărat de la Dortmund cu 55 de milioane de lire sterline.

În cele 163 de meciuri jucate în tricoul lui Arsenal, gabonezul a înscris de 92 de ori și a dat 21 de pase de gol.

ADVERTISEMENT

Atacantul a câștigat cu „tunarii” Cupa Angliei în 2020 și Supercupa Angliei în 2021. De asemenea, are o finală de Europa League pierdută în fața rivalilor de la Chelsea, scor 1-4.

În acest moment, Aubameyang este evaluat la 15 milioane de euro pe piața transferurilor și ar putea pleca de la Arsenal până la sfârșitul lunii, dacă problemele cardiace persistă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik