Sport

Pierre-Emerick Aubameyang, probleme cardiace după infectarea cu COVID-19. Ce decizie au luat medicii

Pierre-Emerick Aubameyang se află momentan în Camerun, ca parte a echipei Gabonului la Cupa Africii pe Națiuni, dar nu a jucat în primele două meciuri din grupe.
15.01.2022 | 12:04
PierreEmerick Aubameyang probleme cardiace dupa infectarea cu COVID19 Ce decizie au luat medicii
ADVERTISEMENT

Atacantul lui Arsenal, Pierre-Emerick Aubameyang, nu a fost inclus în lotul țării sale, Gabon, pentru a înfrunta Ghana în cadrul Cupei Africii pe Națiuni și e posibil să nu fie inclus nici pentru meciul împotriva Marocului.

De ce nu a jucat Aubameyang în meciul cu Ghana

Atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang a fost diagnosticat cu leziuni cardiace, după ce s-a recuperat de COVID-19, într-un control efectuat de oficialii medicali ai Confederației Africane de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Medicii Confederaţiei Africane de Fotbal „nu au vrut să-și asume niciun risc”, de aceea Aubameyang nu a intrat pe teren în meciul cu Ghana, decizie anunţată de Federaţia de Fotbal din Gabon.

Pierre-Emerick Aubameyang a fost testat negativ pentru COVID-19 și a ieșit din izolare cu două zile înainte de meciul din Ghana, astfel că fanii îl așteptau să revină la echipă.

ADVERTISEMENT

Gabonezul a ratat, de asemenea, primul meci din grupe al echipei sale naționale – o victorie cu 1-0 în fața Comoreei.

Fotbalistul de 32 de ani nu a mai intrat pe teren din 6 decembrie anul trecut, cu excepția unui meci amical jucat în tricoul echipei naționale – o înfrângere împotriva Burkina Faso cu 0-3.

ADVERTISEMENT

Gabon are ultimul meci al grupelor Cupei Africii pe Națiuni marți, împotriva Marocului. Un rezultat de egal i-ar asigura Gabonului calificarea în optimile de finală.

Ce trofee a câștigat Aubameyang cu Arsenal

Aubameyang a sosit la Arsenal la sfârșitul lui ianuarie 2018, fiind cumpărat de la Dortmund cu 55 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

În cele 163 de meciuri jucate în tricoul lui Arsenal, gabonezul a înscris de 92 de ori și a dat 21 de pase de gol.

Atacantul a câștigat cu „tunarii” Cupa Angliei în 2020 și Supercupa Angliei în 2021. De asemenea, are o finală de Europa League pierdută în fața rivalilor de la Chelsea, scor 1-4.

În acest moment, Aubameyang este evaluat la 15 milioane de euro pe piața transferurilor și ar putea pleca de la Arsenal până la sfârșitul lunii, dacă problemele cardiace persistă.

ADVERTISEMENT