Sport

Cum l-a transferat Barcelona pe Pierre-Emerick Aubameyang! Negocieri la cuţite cu Arsenal, în ultima zi de mercato

Barcelona a reuşit transferul zilei, în ultimele ore de mercato, şi l-a transferat pe Pierre-Emerick Aubameyang. Negocierile au fost strânse, iar mutarea, la un moment dat, era picată.
31.01.2022 | 22:12
Cum la transferat Barcelona pe PierreEmerick Aubameyang Negocieri la cutite cu Arsenal in ultima zi de mercato
Pierre-Emerick Aubameyang, transfer la FC Barcelona
ADVERTISEMENT

Pierre-Emerick Aubameyang este jucătorul Barcelonei, după o zi lungă de negocieri între catalani şi Arsenal. Mutarea a fost realizată pe muchie de cuţit, în ultimele ore din mercato.

Barcelona face transferul zilei şi îl aduce pe Pierre-Emerick Aubameyang. Detaliile din spatele afacerii

Încă de la primele ore ale dimineţii de luni, în ultima zi din perioada de transferuri, Barcelona şi Arsenal au început negocierile pentru Pierre-Emerick Aubameyang. În primă fază, discuţia era legată de un împrumut al atacantului de 32 de ani.

ADVERTISEMENT

La mijlocul zilei, presa din Anglia a aruncat bomba. După ce Pierre-Emerick Aubameyang ajunsese în Barcelona, mutarea a picat. Motivul era legat de procentul din salariul de la Arsenal pe care catalanii urmau să-l plătească.

Joan Laporta a revenit în cursul serii şi a dat asigurări că va lupta până la capăt pentru a reuşi transferul lui Pierre-Emerick Aubameyang. “Vrem să-l aducem pe Aubameyang. Este complicat, dar avem speranţă. Vom munic până în ultimul moment”.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Barcelonei a obţinut, într-un final, ceea ce şi-a dorit, ba chiar mai mult. Transferul definitiv al atacantului gabonez, care va efectua vizita medicală în cursul serii de luni.

Arsenal a decis să-l cedeze gratis pe Pierre-Emerick Aubameyang, astfel că va va face o economie de 25.000.000 de lire sterline, salariul din contractul care urma să se încheie în vara lui 2023.

ADVERTISEMENT

Salariu mai mic, la FC Barcelona, pentru Pierre-Emerick Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang şi-a dorit neapărat să semneze cu Barcelona, astfel că a fost dispus să accepte şi un salariu mai mic faţă de cel pe care îl primea la Arsenal. Pe “Emirates”, gabonezul încasa în jur de 1.4000.000 de lire pe lună (350.000 de lire pe săptămână).

Conform sport.es, Pierre-Emerick Aubameyang a acceptat un salariu diminuat, care să fie în concordanţă cu posibilităţile economice ale Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Pierre-Emerick Aubameyang cu Barcelona se va întine de un an şi jumătate, până în vara lui 2023, exact termenii acordului cu Arsenal.

Omul-cheie din transferul lui Pierre-Emerick Aubameyang

De negocierile transferului lui Pierre-Emerick Aubameyang la FC Barcelona s-a ocupat Mateu Alemany, directorul sportiv al catalanilor. Este omul care a reuşit mutarea zilei în Europa, după negocieri strânse cu Arsenal.

Mateu Alemany a reuşit să obţină o afacere bună pentru Barcelona, iar Joan Laporta i-a lăudat efortul depus. “A reuşit un adevărat miracol”, a spus preşedintele catalanilor atunci când a ajuns, luni seara, la baza de pregătire a echipei.

ADVERTISEMENT