ADVERTISEMENT
Fotbal international

Pierre Webo a vorbit pentru prima dată după izbucnirea scandalului de rasism: „A depășit limita”

Autor: Cosmin Crăciun | 11.12.2020 | 10:12
Pierre Webo a vorbit pentru prima dată după izbucnirea scandalului de rasism: „A depășit limita”
Pierre Webo a vorbit pentru prima dată după izbucnirea scandalului de rasism: „A depășit limita”. Sursa foto: Hepta.ro

Scandalul de rasism în care sunt implicați arbitrii Sebastian Colțescu și Octavian Șovre l-a avut ca personaj principal și pe Pierre Webo. Antrenorul secund al lui Bașakșehir a vorbit despre incident.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 38 de ani, Pierre Webo este un fost internațional camerunez  care a evoluat în trecut pentur echipe precum Mallorca, Fenerbahce, dar și Istanbul Bașakșehir.

Sebastian Colțescu și Octavian Șovre i l-au indicat lui Ovidiu Hațegan în timpul duelului PSG – Istanbul Bașakșehir din Liga Campionilor prin intermediul apelativului „ăla negru”.

ADVERTISEMENT

Pierre Webo a vorbit pentru prima oară după izbucnirea scandalului de rasism

După două zile de discuții extrem de intense și de dezbateri la nivel continental, situația nu a fost clarificată. UEFA este așteptată să comunice măsurile care vor fi luate împotriva arbitrilor români. Dacă inițial se credea că doar Sebastian Colțescu a folosit respectivul apelativ, FANATIK a analizat imaginile și a descoperit că Octavian Șovre a fost primul care i l-a indicat astfel pe Webo lui Hațegan.

Informația oferită de site-ul nostru a fost preluată și de marile publicații din Europa, precum Gazzetta dello Sport sau L’Equipe. Încă nu este clar cum va analiza UEFA acest caz și nici ce decizii va lua. Șansele ca Sebastian Colțescu și Octavian Șovre să mai arbitreze la nivel continental sunt, totuși, extrem de scăzute. Camerulezul Pierre Webo și-a exprimat și el punctul de vedere după ce a revenit în Turcia de la Paris.

ADVERTISEMENT

„Arbitrul a spus exact ce a auzit toată lumea la televizor. Pentru un arbitru cu ecuson FIFA, a depășit limita.

Vreau să mulțumesc președintelui clubului nostru și președintelui Turciei, pentru că mi-au fost alături. Turcia e și țara mea. Am fost impresionat de toate aceste reacții”, a spus Webo.

ADVERTISEMENT

Cazul de la Paris a stârnit reacții pe tot continentul, iar părerile au fost împărțite. Ionuț Stroe și Raluca Mărăcineanu, miniștrii Sportului din România și Franța, au condamnat expresia folosită de Colțescu și Șovre. În același timp, au existat și multe nume grele care i-au apărat pe arbitri.

Printre cei care au susținut inițiativa fotbaliștilor de la PSG și Bașakșehir să părăsească terenul în minutul 14 al partidei din UEFA Champions League s-au numărat președintele Turciei, dar și vedete ale fotbalului internațional. Meciul a fost reluat după 24 de ore și s-a încheiat cu victoria francezilor cu scorul de 5-1.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!