Evenimentul zilei

Piersic de 85 de ani! Revista „Taifasuri” îl cinstește pe „Mărgelatu” cu 15 pagini de excepție! La mulți ani, Florin! România te iubește!

27.01.2021 | 16:55
Piersic de 85 de ani Revista Taifasuri il cinsteste pe Margelatu cu 15 pagini de exceptie La multi ani Florin Romania te iubeste
Piersic de 85 de ani! Revista „Taifasuri” îl cinstește pe „Mărgelatu Șaptecai” cu 14 pagini de excepție! La mulți ani, Florin! România te iubește!
ADVERTISEMENT

Florin Piersic împlinește pe 27 ianuarie 85 de ani. „Mărgelatu” este cel mai iubit Artist din România și revista „TAIFASURI” îi dedică 15 pagini de excepție, cu multe surprize pentru cititori.

Florin Piersic a dat viață multor personaje devenite legendare prin harul său actoricesc. Și-a construit zeci de roluri de compoziție cu o pasiune arzătoare, dusă spre perfecțiune.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic este și la 85 de ani Făt Frumosul scenei, Harap Albul ecranului. „Actorul sufletului meu” îl numea marele dramaturg Marin Preda. A fost, este și va fi mereu „Actorul sufletului” pentru milioane de români, oriunde duc aceștia spiritul mioritic în toată lumea.

Piersic de 85 de ani! Revista „Taifasuri” îl cinstește pe „Mărgelatu” într-un număr de excepție, cu 15 pagini de excepție! Povești unice, amintiri de aur în exclusivitate! La mulți ani, Florin! România te iubește!

Revista „TAIFASURI” îi dedică lui Florin Piersic numărul din această săptămână, pe care îl veți putea citi începând chiar din ziua împlinirii celor 85 de primăveri perpetue ale „cărții de identitate”, doar 18 în inima sa mare dedicată patrimoniului cultural românesc.

ADVERTISEMENT

15 pagini de excepție vă dezvăluie în revista „TAIFASURI” aventuri, iubiri, roluri, gânduri – ale lui Florin Piersic și despre Florin Piersic. De la debutul actoricesc, pe scena Teatrului Național din Cluj, când avea doar 17 ani, la sold out-urile celor doi „Singuri în noapte” din lunile premergătoare invaziei distrugătoare a coronavirusului SARD-CoV-2 care ne-a schimbat pentru totdeauna viețile tuturor.

Povestea nefardată a rolurilor definitorii din cariera sa de peste 65 de ani aduce în lumina reflectoarelor „TAIFASURI” momente inedite, puțin cunoscute publicului care îl iubește ca pe un erou național și umplea până la refuz sălile de teatru și cinematografele în care putea fi „vizionat” live sau pe pânză Florin Piersic.

ADVERTISEMENT
Florin Piersic pe coperta Taifasuri
Piersic de 85 de ani! Revista „Taifasuri” îl cinstește pe „Mărgelatu Șaptecai” cu 14 pagini de excepție! La mulți ani, Florin! România te iubește!

Cum a ajuns să „spargă” semințe în „hainele” lui Mărgelatu și să joace Pintea în locul lui… Pintea!

Cum a ajuns să-i dea viață lui Mărgelatu, cine l-a „făcut”, de fapt, Mărgelatu, misteriosul patriot mâncător de semințe, deși se dusese inițial pentru alt rol din serie, cărui prieten i-a „luat fața” și rolul, află din revista „TAIFASURI”!

Cine l-a adus alături de Florin Piersic pe regretatul cascador Szobi Cseh, care i-a devenit un mare prieten, de ce nu l-a „dublat”, însă, niciodată în scenele periculoase din filmele în care au jucat împreună, află din revista „TAIFASURI”!

ADVERTISEMENT

Cum a „orbit„ la filmările pentru „Columna”, ce replică spumoasă i-a dat marele actor francez Jean Marais când filmau „Șapte băieți și o ștrengăriță”, cine i-a furat cămașa „de rol” la „Tudor din Vladimiri”, cum l-a jucat pe Pintea în locul lui… Pintea, cum a întrerupt Nadia Comăneci filmările din Maroc la „Cuibul salamandrelor”, poți afla toate astea numai din revista „TAIFASURI”!

De la femei la… cai, într-o viață care bate filmul!

Femeia, eternul mister, a ocupat un loc de frunte în inima mereu tânără a lui Florin Piersic. Iubirile sale, știute sau ascunse (cât de cât…), de la prima soție, regretata actriță Tatiana Iekel, mama lui Florin Piersic jr, la ultima, cea care „rezistă” și acum, Anna Torok, în paralel cu amantele celebre, le poți afla numai din revista „TAIFASURI”!

Florin Piersic a avut de copil o relație specială cu… caii! Fiu de medic veterinar care l-a luat cu el când avea grijă de splendidele patrupede, a jucat multe filme în care calul îi era parte indispensabilă din rol. Poveștile „colegilor” Samuri, Bazal sau a „actorului Ciprian”, numai în revista „TAIFASURI”!

Dosarul de Securitate și „portretul” făcut de „prietenii” colaboratori

Celebritatea, popularitatea sa caldă pentru omul obișnuit nu puteau să nu îngrijoreze autoritățile comuniste, România nu avea voie să admire decât cuplul Ceaușescu, așa că Florin Piersic a „generat” un ditamai dosarul la Securitate.

Află din revista „TAIFASURI” numele său de cod și ce prieteni l-au „turnat” cum că „a rămas la vremea adolescenței ca minte, unul dintre cei mai mari mincinoși, nu inspiră colegilor niciun fel de încredere, neserios, nu vine la repetiții, nu-și învață rolurile, recalcitrant, face totul pe fugă”. Îl „recunoașteți” în această „notă” pe Florin Piersic?

N-ai să crezi ce spun colegii de breaslă despre Florin Piersic! Află totul numai din revista „TAIFASURI” de miercuri, 27 ianuarie!

Cunoscuta voce de pe casetele „subversive” din ultimii ani ai Epocii de Aur, Irina Margareta Nistor povestește în revista „TAIFASURI” cum l-a cunoscut pe Florin Piersic și cum a „topit-o” acest „alter ego al lui Jean Marais, potențat de șarmul lui Robert Redford”.

Revista „TAIFASURI” a adunat amintirile și urările ale unor nume mari din lumea lui Florin Piersic, de la Ion Caramitru la Horațiu Mălăele, de la Dorel Vișan la Cristian Șofron, de la Cezara Dafinescu la Oana Pellea, de la Tudor Gheorghe la Dan Negru.

În acest vârtej editorial stârnit de aniversarea „magneticului” Florin Piersic nu putea lipsi un interviu cu „sărbătoritul”. Ei bine, aveți două în revista „TAIFASURI” care va apărea miercuri, chiar de ziua „Trandafirului galben”, dacă tot vorbim de aniversări și flori.

Nu uitați, începând de miercuri, 27 ianuarie, găsiți la toate chioșcurile de difuzare a presei un număr de excepție al revistei „TAIFASURI”, în care vă veți bucura de nu mai puțin de 15 pagini unice, în exclusivitate, cu și despre marele ACTOR, la propriu și la figurat, FLORIN PIERSIC!

  • LA MULȚI ANI, FLORIN! ROMÂNIA TE IUBEȘTE

ADVERTISEMENT