News

Piese dintr-un avion F-16 au căzut în timpul unui exercițiu, în Galați. Incidentul nu a provocat victime

Un incident aviatic a fost raportat marți în județul Galați. Mai multe piese dintr-un avion F-16 au căzut în timpul zborului.
13.07.2021 | 20:05
Piese dintrun avion F16 au cazut in timpul unui exercitiu in Galati Incidentul nu a provocat victime
ADVERTISEMENT

Incident aviatic raportat marți în județul Galați. O serie de piese dintr-un F-16 s-au desprins și au căzut în timpul zborului.

Din fericire, Forțele Aeriene Române au anunțat că acest incident nu a pus în pericol viața niciunei persoane.

ADVERTISEMENT

Avion F-16 al Armatei Române a pierdut în zbor mai multe piese. Incidentul, raportat la Galați

Potrivit unui comunicat oficial al autorităților, pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviaţie Vânătoare a Forţelor Aeriene Române a raportat incidentul de zbor din timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina din judeţul Galaţi.

”În momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, potrivit unei informări a Forţelor Aeriene Române, citate de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Armata Română mai anunță că incidentul de marți nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane şi nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol.

În acest caz, conform procedurilor standard, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă şi a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.

ADVERTISEMENT

O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii incidentului.

Anul 2021 a raportat și alte incidente aviatice în România

Incidentul aviatic raportat în județul Galați nu este primul din acest an. În februarie, o aeronavă MiG-21 LanceR a fost implicată într-un incident la aterizare pe pista situată în baza aeriană de la Câmpia Turzii.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților militare, incidentul nu a avut urmări grave. Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aparatul nu a înregistrat avarii majore. În acest caz s-a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

Două luni mai târziu, în aprilie, un alt avion MiG 21 LanceR al MApN s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul a reușit să se catapulteze și a scăpat cu viață. El a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul din Târgu Mureș, după care a ajuns la București, cu un avion Hercules al MApN.

Avionul efectua un zbor de instrucție și decolase de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. Pilotul s-a catapultat.

ADVERTISEMENT