News

Pilot de off-road, ucis de viitură în Covasna. Raed Arafat: ”Concursul va fi oprit”

Un pilot de off-road a murit sâmbătă, în județul Covasna. Mașina acestuia a fost luată de viitură.
19.06.2021 | 20:24
Pilot de offroad ucis de viitura in Covasna Raed Arafat Concursul va fi oprit
ADVERTISEMENT

Tragedie în lumea sportului provocată de vremea extremă. Un pilot participant în competiția de off-road ”Dacii liberi”, de la Slănic Moldova, a murit, sâmbătă, după ce s-a răsturnat cu mașina în râul Oituz.

Pilot de off-road, ucis de viitură în Covasna

O mașină de concurs de off road a fost luată de viitură, sâmbătă, în zona Slănic Moldova. Pilotul Adrian Cernea a fost găsit mort.

ADVERTISEMENT

În ciuda avertizărilor meteorologice, competiția nu a fost oprită de organizatori. Mai multe echipaje de salvare din Bacău și Covasna au intervenit pentru a salva participanții. Din păcate, pentru pilotul în cauză nu s-a mai putut face nimic.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat, într-o intervenție la Digi24, că acest concurs va fi oprit de urgență.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ISUJ Bacău au transmis că ”un autoturism participant la competiția de off-road s-a răsturnat în râul Oituz. În zona din care s-au făcut apelul pe 112 a ajuns echipajul SMURD CV, însă nu poate înainta din cauza drumului forestier greu accesibil”.

În ceea ce privește copilotul, acesta a fost găsit în viață, este stabil și a fost preluat de echipajul SMURD Onești, potrivit unui anunț al Prefecturii Bacău.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Automobilism Sportiv a anunțat tragedia

Într-o postare pe pagina de Facebook, Federația Română de Automobilism Sportiv anunță cu regret decesul lui Adrian Cernea și precizează că întrecerea a fost suspendată imediat.

”Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de off road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova.

ADVERTISEMENT

Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinși de o viitură.

Mașina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naționale de Off Road, prezenți la Slănic Moldova.

Concursul a fost întrerupt imediat și în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos”, se arată în comunicat.

În zona Slănic Moldova are loc, în perioada 17-20 iunie 2021, a doua etapă a Campionatului Național de Off-Road al României, denumită Trofeul ”Dacii Liberi”.

La startul competiției s-au prezentat 90 de echipaje care trebuie să parcurgă un teren accidentat.

ADVERTISEMENT
Tags: