Sporturi

Un pilot și-a pierdut viața pentru a depăși un record mondial! Unde s-a petrecut tragedia

29.08.2019 | 08:59
Un pilot sia pierdut viata pentru a depasi un record mondial Unde sa petrecut tragedia

Pilotul Jessi Combs a murit la 39 de ani după un accident petrecut în deșertul Alvord. Americanca era la bordul unei prototip cu o putere de 52 de mii de cai, în care încerca să stabilească un nou record mondial pentru viteza la aterizare. Puterea uriașă a aeronavei și impactul la viteză mare cu solul la aterizare i-au fost fatale americancei.

Jessi Combs a murit încercând să stabilească un nou record mondial

Pilotul american Jessi Combs a decedat miercuri, la doar 39 de ani. Tragicul eveniment s-a produs în deșertul Alvord, din Oregon, în timp ce se afla la bordul unui prototip cu 52 de mii de cai putere la bord. Combs a încercat să realizeze un nou record mondial pentru viteza la aterizare, performanță ce îi aparține lui Kitty O’Neil, care în 1976 ateriza cu 824 de km/h.

Decesul a fost făcut public de un membru al echipei americancei, Terry Madden, care a notat pe contul personal de Instagram: “Din păcate am pierdut-o pe Jessi Combs într-un accident teribil. Am fost prima persoană care a ajuns acolo și crede-mă, am făcut tot ce este omenesc posibil să o salvăm“.

Prototipul la bordul căruia se afla Jessi Combs. Sursă Foto: Instagram
Prototipul la bordul căruia se afla Jessi Combs. Sursă Foto: Instagram

Și-a pierdut viața în urmărirea unui vis

Jessi Combs și-a pierdut viața la bordul unui prototip cu 52 de mii de cai putere, pe care îl pilota pentru a-și îndeplini unul dintre cele mai mari visuri: să realizeze aterizarea la cea mai mare viteză din istorie. Recordul datează din 1975, când Kitty O’Neil ateriza cu 824 de km/h.

După tragedia care s-a petrecut în deșertul Alvord, părinții lui Jessi Combs au oferit o reacție publică în care au dezvăluit visul fiicei lor: “Visul ei a fost să de vină cea mai rapidă femeie din lume, record pe care îl urmărește din 2012. A fost o visătoare, a avut un curaj incredibil“.

  • 39 de ani avea Jessi Combs
  • 52 de mii de cai putere avea prototipul la bordul căruia se afla americanca
Tags: