Sport

Cum l-au omagiat piloţii din Formula 1 şi Cristiano Ronaldo pe Niki Lauda. Fotografii inedite

24.05.2019 | 13:35
Cum lau omagiat pilotii din Formula 1 si Cristiano Ronaldo pe Niki Lauda Fotografii inedite

La Monte Carlo va avea loc duminică, 26 mai, o nouå etapă din cadrul actualului sezon de Formula 1, MP al statului Monaco. Piloții sunt deja la sesiunile de antrenamente și de această dată au avut parte și de prezența unui oaspete de seamă, vedeta lui Juventus, portughezul Cristiano Ronaldo, care este amic chiar cu campionul mondial, britanicul Lewis Hamilton.

Piloții din Formula 1 l-au omagiat pe Niki Lauda la Monte Carlo

Cei doi au și făcut câteva fotografii împreună, Cristiano urându-i să obțină o nouă victorie, de astă dată sub privirile lui, pentru că va fi prezent la cursa de duminică, însă mult din bucuria celor prezenți a fost umbrit de vestea tristă primită de toți cei care îndrăgesc și, mai ales, activează în marea familie a Formulei 1, decesul triplului campion mondial, austriacul Niki Lauda, la vârsta de 70 de ani.

După cum spunea un ziarist de la Gazzetta dello Sport, prezent la Monte Carlo, “Niki Lauda nu a murit, ci a plecat puțin până sus, să îi învețe pe îngeri cum se conduce un monopost, doar că acum circuitul pe care aleargă el este unul plin de verdeață și de lumină”. Și piloții prezenți, precum și echipele pe care le reprezintă, au ținut să își aducă omagiul unuia dintre marii campioni ai Marelui Circ.

Omagiu Niki Lauda. Cristiano Ronaldo prezent la Monte Carlo, alături de britanicul Lews Hamilton

Sebastian Vettel a purtat o cască a la Niki Lauda

Mașinile Ferrari au avut pe ele un colant negru, în semn de doliu, iar numărul 1 al scuderiei, germanul Sebastian Vettel, a purtat o cască în culoarea portocalie, culoarea căștii lui Niki Lauda. Alte echipe au ales varianta unui mesaj scris sau colantat pe mașini, lumea Formulei 1 ținând în acest fel să își ia adio de la austriacul scăpat ca prin miracol cu ani în urmă dintr-un teribil accident.

Sebastian Vettel, cu o cască identică a lui Niki Lauda
Sebastian Vettel, cu o cască identică a lui Niki Lauda

Deși Sebastian Vettel a arătat o dispoziție excelentă, pentru cursa de duminică Ferrari e creditată cu foarte puține șanse și toate pronosticurile merg din nou spre o bătălie în familia Mercedes, între Lewis Hamilton și coechipierul său finlandez Valtteri Bottas. Cristiano Ronaldo merge hotărât pe succesul amicului său, Lewis Hamilton.