News

Pilotul erou! A aterizat fără trenul de aterizare și i-a scăpat teferi pe toți cei 87 de pasageri! VIDEO

12.05.2019 | 17:02
Pilotul erou A aterizat fara trenul de aterizare si ia scapat teferi pe toti cei 87 de pasageri VIDEO

Viralul zilei vine din Myanmar. Pasagerii unui avion al companiei cu același nume… național, Myanmar, au fost la un pas de un final tragic, după ce aeronava în care se aflau a întâmpinat o defecțiune tehnică la nivelul părții din față a trenului de aterizare. Pilotul a fost cel care a reușit să evite dezastrul, printr-un gest disperat.

Avionul a aterizat fără trenul de aterizare

Un pilot din Myanmar a devenit eroul zilei, după ce a reușit să salveze viețile tuturor pasagerilor aflați la bordul aeronavei pe care o conducea. Grație priceperii bărbatului, aeronava de tip Embraer 190 a aterizat de urgență pe aeroportul Kathmandu al statului sud-asiatic, fără roțile din față, care s-au blocat, în urma respectivei defecțiuni tehnice.

Avionul circula pe ruta internă Rangoon – Kathmandu. În momentul aterizării forțate, pilotul a făcut tot posibilul pentru a menține aeronava pe roțile din spate, evitând astfel producerea unei tragedii de proporții. La un moment dat, acesta a hotărât să  atingă pista de aterizare cu botul navei, după ce ar fi încercat fără succes să coboare roata din față a avionului, mai întâi manual, apoi cu ajutorul computerului. În scurt timp însă au ieșit scântei, din cauza contactului forțat dintre metal și asfalt, însă avionul a aterizat cu bine, fără ca nimeni să fie rănit.

Imaginile au devenit virale

Incredibila aterizare a aeronavei Embraer 190 a fost surprinsă într-un clip video postat pe rețelele de socializare. Ulterior, imaginile au devenit virale, internauții din întreaga fiind impresionați de isprava pilotului, care s-a descurcat de minune în condiții extreme.

Nu este singurul incident de acest gen petrecut recent . În urmă cu doar câteva zile, un avion aparținând companiei rusești „Aeroflot” a luat foc pe aeroportul din Moscova, tot în urma unei aterizări forțate. Din păcate, în acest caz tragedia nu a mai putut fi evitată, un număr de 41 de persoane pierzându-și viața.

 

Tags: