ADVERTISEMENT
Sporturi

Pilotul Pierre Cherpin a murit după un accident în Raliul Dakar! A suferit un traumatism cranian

Autor: Traian Terzian | 15.01.2021 | 10:23
Pilotul Pierre Cherpin a murit după un accident în Raliul Dakar! A suferit un traumatism cranian
Pilotul Pierre Cherpin a murit vineri în timp ce era transportat în Franța, după ce a suferit un traumatism cranian în urma unui accident care a avut loc în etapa a șaptea a Raliului Dakar. Sursă foto: Twitter

Pilotul Pierre Cherpin a murit vineri în timp ce era transportat în Franța, după ce a suferit un traumatism cranian în urma unui accident care a avut loc în etapa a șaptea a Raliului Dakar.

ADVERTISEMENT

Ultimul deces din celebra cursă se produsese anul trecut, tot în etapa a șaptea, victimă fiind portughezul Paulo Goncalves.

Înaintea de asta, polonezul Michal Hernik și-a pierdut viața într-un accident îngrozitor în etapa a treia a competiției din anul 2015.

A murit Pierre Cherpin, după un accident teribil în Raliul Dakar

Acum organizatorii Raliului Dakar au anunțat pe site-ul oficial o nouă tragedie, motociclistul francez Pierre Cherpin murind în timp ce era transportat spre țara sa natală, după ce suferise un accident violent în etapa a șaptea a cursei din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 52 de ani, suferise un traumatism cranian și se luase decizia ca el să fie transferat în Franța, la Lille, pentru îngrijiri. Din nefericire, Cherpin a decedat în timpul zborului efectuat în noapte de joi spre vineri.

”Pierre ne-a părăsit ca urmare a unei febre acute, probabil de origine cerebrală, în avionul medical care l-a adus pe aeroportul Le Bourget. Resuscitat la bord, el nu a reușit să mai reziste. Pierre nu a suferit nici în momentul căderii sale, nici după aceea”, se arată într-un mesaj postat de familie pe contul de Facebook al pilotului.

”Asistenții trimiși la fața locului cu elicopterul l-au găsit în stare de inconștiență. Dus la spitalul Sakaka, controlul său medical a arătat un traumatism cranian grav cu pierderea cunoștinței”, se arată în raportul medical efectuat în prima fază.

ADVERTISEMENT

”Operat de urgență în neurochirurgie, el a fost ținut în comă artificială, starea sa rămânând stabilă în ultimele zile. Fusese transportat cu avionul medical de la Sakaka la spitalul din Jeddah, apoi în Franța, unde trebuia să ajungă la spitalul din Lille”, mai notează organizatorii.

Pierre Cherpin fusese plasat în comă artificială după accidentul suferit duminică. Pilotul francez participa pentru a patra oară la Raliul Dakar în 2021, el mai fiind angrenat în edițiile din 2009, 2012 și 2015, care s-au desfășurat în America de Sud. Charpin este al 27-lea sportiv care moare în Raliul Dakar de la crearea evenimentului în 1979 și al 22-lea motociclist.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!