Fotbal intern

“Piovaccari va face un meci mare! Meme e ca un tată”

Vali Badea, atacantul care a calificat Steaua în 2006 în grupele Ligii Campionilor, a declarat pentru FANATIK cum vede parcursul trupei lui Reghe de pînă acum şi la ce se aşteaptă de la...
21.08.2013 | 13:19
Piovaccari va face un meci mare Meme e ca un tata
ADVERTISEMENT

Vali Badea, atacantul care a calificat Steaua în 2006 în grupele Ligii Campionilor, a declarat pentru FANATIK cum vede parcursul trupei lui Reghe de pînă acum şi la ce se aşteaptă de la “roş-albaştrii” în partida de diseară cu Legia.

Vali, în urmă cu şapte ani ai calificat Steaua în grupele Ligii Campionilor, după o pauză de zece ani. Ce părere ai de meciul cu Legia?

ADVERTISEMENT

Este adevărat că atunci am făcut un meci mare şi nu-mi vine să cred că au trecut şapte ani de la acel moment. Îmi aduc aminte că încărcătura meciului a fost una extrem de mare. Steaua nu mai jucase de atîta timp în grupe.

Putem spune că miza acelui meci se aseamănă cu miza meciului din seara asta?

Oarecum, însă nu uitaţi că noi atunci meciul decisiv l-am jucat acasă, pe fostul stadion Lia Manoliu, iar acum Steaua joacă meciul decisiv în Polonia.

ADVERTISEMENT

Oli ne-a luat pe fiecare în camera lui înainte de returul cu Standard

Ce-ţi mai aduci aminte din acel meci cu Standard Liege?

Îmi aduc aminte că am făcut 2-2 la belgieni acasă, iar Oli ne-a lăsat atunci două zile să ne liniştim. Apoi în România ne-a luat pe fiecare jucător din lot la el în cameră şi ne-a făcut pe toţi să conştientizăm importanţa meciului retur.

În afară de Olăroiu a mai fost cineva de la Steaua care v-a mobilizat pentru acea dispută?

Desigur, atunci, ca şi acum, în club se afla Mihai Stoica. Acest om a fost ca un tată pentu noi, deoarece era liantul dintre jucători, staff-ul tehnic şi Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Crezi că va exista în meciul cu Legia un nou Vali Badea pe teren?

Poate o să vă vină să rîdeţi, însă eu consider că Piovaccari, pe care văd că multă lume îl contestă, va face un meci mare diseară. Nu uitaţi că are moralul ridicat după golul înscris cu CFR şi sînt sigur că atît Mihai Stoica, cît şi Reghecampf au discutat suplimentar cu el.

Piovaccari seamănă cu Victoraş Iacob

Putem spune că Piovaccari este noul Vali Badea?

Sub nicio formă, Piovaccari nu se aseamănă deloc cu mine în joc. Eu eram un fotbalist bazat mai mult pe viteză, el se aseamănă mult mai mult cu Victoraş Iacob.

ADVERTISEMENT

Are Steaua prima şansă în meciul cu Legia?

Da, putem să spunem asta, însă îţi repet că porneşte cu un handicap pentru că joacă primul meci pe teren propriu. Nu uita că în perioada cînd noi jucam la Steaua, meciurile decisive cu Standard Liege, Bate Borisov şi Galatasaray le-am jucat pe teren propriu.

Vei merge pe stadion?

O să fac tot posibilul să ajung diseară pe Arena Naţională, însă te rog să mă crezi că nici pînă la această ora nu am făcut rost de bilet. O să încerc în cursul acestei după amiezi să iau legătura cu Valeriu Argăseală ca să mă ajute şi pe mine.

Tu ce mai faci, te-ai retras din fotbal?

Nici eu nu mai ştiu ce se întîmplă cu mine. După acel accident de maşină din urmă cu trei, patru ani, nu mi-am mai revenit la forma pe care am avut-o în 2006. Am jucat mai mult pe la echipe din liga a 2-a. Ultima echipă cu care am cochetat a fost CS Universitatea Craiova unde antrenor este Eric Lincar. Eu nu consider că la doar 31 de ani mi-am spus ultimul cuvînt în fotbal, refuz să cred asta.

ADVERTISEMENT