Stiri sportive

FITCLUB, oaza de SĂNĂTATE din Pipera. Pentru o viaţă MAI BUNĂ

Dacă întrebi 100 de români cu ce asociază Pipera, probabil că peste 50 vor răspunde Becali. Gigi şi verii săi – nici o aluzie la capodopera cinematografică a anilor 60 „Rocco şi fraţii...
17.07.2016 | 18:25

Dacă întrebi 100 de români cu ce asociază Pipera, probabil că peste 50 vor răspunde Becali. Gigi şi verii săi – nici o aluzie la capodopera cinematografică a anilor 60 „Rocco şi fraţii săi” a lui Visconti, cu Claudia Cardinale şi Alain Delon! – au devenit „blazonul” celei mai dinamice comunităţi româneşti după 1990.

Pipera este sinonimă cu succesul social, cu bunăstarea, cu bogăţia. Satul mic din România socialistă, înconjurat de păşuni, de la marginea Bucureştiului, s-a transformat rapid şi hotărît într-unul dintre cele mai scumpe cartiere rezidenţiale din România capitalistă. Vile care de care mai îndrăzneţe, cartiere întregi de vile de fapt, de pe malul „bălţii”(cum îi spun localnicii lacului Saulei) pînă în buza pădurii Băneasa, complexe rezidenţiale luxoase, cu tot confortul şi toate facilităţile „în curte”, supermarket-uri, cabinete medicale, grădiniţe sau şcoli particulare şi, n-o să credeţi, chiar şi infrastructură reevaluată şi refăcută, pentru că vechea şosea cu două benzi Pipera-Tunari (acum Bulevardul Pipera) nu mai făcea faţă traficului majorat de sute de ori. Într-un paradis al oamenilor cu bani nu puteau lipsi „oazele de sănătate” numite „cluburi de fitness”. Sînt destule, dar unul iese în evidenţă!

Între casa lui Becali şi Grădina Zologică

Cum vii dinspre marele pod din cartierul Aviaţiei şi intri în Pipera pe fosta „stradă principală”, trebuie să mergi pînă treci de „palatul” lui Gigi Becali, pe stînga, se mai scurg apoi vreo sută de metri, laşi în dreapta strada de vile identice construită de fraţii Becali pentru Generaţia de Aur a fotbalului românesc din anii ’90 după „vîrful” atins la Campionatul Mondial din 1994, dar nedorite de Hagi & comp. şi pierdute acum în mîinile unor oarecare… dar să ne întoarcem pe drum, deci imediat după vilele amintite faci la stînga, cu prioritate, pe deja vestita arteră „Erou Iancu Nicolae”, care duce la Grădina Zoologică şi Academia de Poliţie înainte de a se „înfige” în DN1. După vreo 200 de metri, la numărul 41, pe stînga, este o clădire cu două etaje, cu nelipsitul Mega Image şi o cofetărie de „fiţe” la parter.

Acolo, la etaj, se află una dintre locaţiile FitClub. Club de fitness şi nu numai, care mai are două amplasamente în Bucureşti, una în zona AFI Cotroceni, pe Bulevardul Timişoara nr. 4a, clădirea 4, et. 12 şi alta în zona Timpuri Noi, pe Strada Plugarilor nr. 14.

VEZI AICI CUM SE PEZINTĂ SINGUR FITCLUB: http://clubfit.ro/fitclub

Concept unic în România

Să rămânem, însă, la sediul FitClub din Pipera. Un lift ultra-modern ne duce la etaj. Sala este mare, „respiră” prin geamuri imense, priveliştea spectaculoasă. Un antrenor coordonează exerciţiile unor doamne şi domnişoare ascultătoare şi… transpirate bine. Sănătatea şi silueta perfectă cer sacrificii, nu? După seriile de tracţiuni, genoflexiuni, îndoiri şi unduiri stînga-dreapta, în faţă şi-n spate, abdomene, bicepşi, fesieri, coapse, gambe şi alţi muşchi munciţi bine, răsplata imediată vine la un băruleţ cochet, unde „elevele” au o discuţie deschisă cu instructorul la un pahar de apă plată cu adausuri nutriţioniste de calitate.

Pentru că FitClub propune un concept unic în România, aducand în sala de fitness nu doar simpli antrenori, ci specialişti în nutriţie, care îi sprijină, îi ajută îndeaproape să ajungă în mod echilibrat la rezultate pe termen lung pe cei conştienţi că numai aşa îşi pot prelungi tinereţea.

Privelişte de vis de la înălţimea FitClub

Bomboana pe tort este terasa. Pe un gazon imecabil, între brazi şi tufe de… căpşuni, programele specializate FitClub („clasele”, cum sînt numite de antrenori) se desfăşoară în aer liber, atunci cînd condiţiile naturale permit. Soare, aer, mişcare, ce poate fi mai benefic? Iar peisajul este de-a dreptul spectaculos. Se vede dintr-o zare în alta.

Priveliştea se „întinde” de la cel mai înalt bloc din Bucureşti, Sky Tower, pînă la pădurea Băneasa, peste complexul rezidenţial pe care Gică Hagi l-a ridicat identic cu locaţia din Istanbul, Toprak Sitesi, din luxosul cartier Florya, în care a stat şi ca jucător, şi ca antrenor al lui Galatasaray, peste vilele futuriste ale lui Anghel Iordănescu, Victor Piţurcă, Ciprian Marica, Gică Popescu, Ioan şi Victor Becali şi a altor vedete din fotbalul mioritic. Toate pot fi admirate de pe fabuloasa terasă de la FitClub.

Computerul care întristează

Coborîm la sală. O doamnă mai plinuţă discută aprins cu un instructor. A fost la „evaluare wellness”. Nu-i convin rezultatele. Dar „aparatul” nu minte, nu ştie să mintă! Te aşezi pe un fel de cîntar şi devii o carte deschisă pentru „scula electronică”.

Un computer (se putea fără?!) dă verdictul în cîteva secunde: grăsime corporală, grăsime viscerală, masa fără grăsime, masa musculară, raportul dintre masa musculară şi masa de grăsime, nivelul de hidratare, nivelul de mineralizare, etc, etc, etc… Şi, cel mai important, vîrsta metabolică. Indiferent de data naşterii din buletin, îţi spune, nemilos, cîţi ani ai după cum arăţi, cum eşti, ce spune metabolismul tău.

De cele mai multe ori te întristează. Aşa cum a făcut şi cu doamna cea grăsuţă. Noroc cu instructorul. I-a promis că dacă urmează programul specializat pe care i l-a prescris, în jumătate de an va arăta mai tînără, va fi mai sănătoasă. Şi mai liniştită!

Oferta generoasă de la FitClub

FitClub este o platformă de sprijin personalizat care îi ajută pe doritori să depăşească obstacolele cel mai des întîlnite de cei care îşi propun să adopte un stil de viaţă sănătos. Bazîndu-se pe rezultatele studiilor ştiinţifice de profil, FitClub ajută pe oricine vrea să aibe grijă de viaţa sa să ajungă mai uşor la rezultatele dorite. Oferta Fit Club este generoasă:

* antrenori de fitness şi nutriţie profesionişti;

* evaluare wellness;

* educaţie nutriţională;

* programe de fitness adecvate profilului specific al fiecăruia;

* programe de nutriţie corelate eficient cu antrenamentul fizic;

* o echipă entuziastă care împărtăşeşte scopurile abonaţilor şi le înţelege eforturile, fiind în permanenţă alături de aceştia.

5 motive pentru a deveni membru FitClub

1. Cei care sînt deja membrii FitClub au reuşit să dezvolte o mai bună autodisciplină, au reuşi să-şi îmbunătăţească rezultatele lucrînd într-o echipă care îi ajută să aibă mai multă încredere în sine şi să fie mai determinaţi.

2. Membrii echipei FitClub sînt pregătiţi să înţeleagă şi să adopte regulile unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, participînd la sesiunile de educaţie nutriţională care au loc la finalul fiecărui antrenament.

3. FitClub înţelege şi pune accentul pe beneficiile aduse de sport, sprijinindu-şi membrii să îşi dezvolte sistemul imunitar, osos, respirator şi cardio-vascular şi, nu în ultimul rînd, ajutîndu-i să vadă cu ochii lor cum sportul îi poate face mai sănătoşi, mai fericiţi. Studiile au demonstrat că sportul ajută la creşterea nivelului de serotonina (hormonul fericirii) din organism, iar testimonialele participanţilor la programele specializate FitClub demonstreaza că FitClub este o cale sigură pentru a ajunge la o viaţă mai sănătoasă, cu mai multe împliniri pe toate planurile.

4. FitClub construieşte un mediu care pune accentul pe buna dispoziţie şi răsplăteşte rezultatele participanţilor la „clase” (cursuri), premiindu-i în fiecare lună în cadrul unui FitParty desăvîrşit.

5. Echipa FitClub este formată din oameni activi şi sănătoşi, iar exuberanţa şi dinamismul lor vor ajuta abonaţii să ajungă într-o formă fizică şi psihică mai bună.

VEZI AICI CUM SE PEZINTĂ SINGUR FITCLUB: http://clubfit.ro/fitclub

* 350 DE ABONAŢI ARE FITCLUB, CARE NU SE CALCĂ PE BĂTĂTURI PENTRU CĂ PROGRAMUL ESTE DE LA 9:00 PÎNĂ LA 22:00

* PREŢUL UNEI „CLASE” (ŞEDINŢE) ESTE 15 LEI

* PRIMA „CLASĂ” (ŞEDINŢĂ) ESTE GRATUITĂ

„La fel ca orice alt mecanism şi organismul are nevoie de ajustări periodice, realizate prin sport şi alimentaţie, astfel incît să poată funcţiona la capacitate maximă pe termen lung. Pentru a putea introduce corect şi coerent aceste ajustări este esenţial să cunoaştem cîteva date-cheie cu privire la organismul nostru: raportul dintre masa musculară şi masa de grăsime, nivelul de hidratare, nivelul de mineralizare, vîrsta metabolică a organismului. De aceea, recomand ca evaluarea welness să se facă înainte de a începe un stil de viaţă sănătos” – Liviu Bărboi, antrenor welness cu 11 ani de experienţă

„Este nevoie de ani buni de studiu pentru a înţelege cu adevărat cum funcţionează organismul. Evaluarea welness poate fi privită ca o verificare periodică a organismului, necesară şi obligatorie. Antrenorii FitClub recomanda evaluarea welness fiindcă înţeleg că este cea mai importanta etapă înainte de a îmbunătăţi stilul de viata pentru a menţine organismul tînăr în ciuda anilor care trec” – Raul Stoian, antrenor welness cu 4 ani de experienţă