News

Pipera rămâne fără corporatiști și la începutul lui 2021. Traficul la metrou a scăzut cu 70%

05.01.2021 | 18:13
Pipera ramane fara corporatisti si la inceputul lui 2021 Traficul la metrou a scazut cu 70
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus a lăsat pustii două dintre cele mai aglomerate stații de metrou din București – Aurel Vlaicu și Pipera – care, până în 2020, erau intens frecventate de corporatiștii care lucrau în clădirile de birouri din nordul Capitalei. Potrivit zf.ro, scăderea traficului Metrorex este de 70%.

Datele furnizate de operatorul rețelei de metrou în București arată că traficul de la Aurel Vlaicu s-a redus de la aproape 1,2 milioane de călători în intervalul 1 octombrie – 15 noiembrie 2019, la doar 360.000 în aceeaşi perioadă a anului 2020.

ADVERTISEMENT

Nici pe 4 ianuarie, prima zi lucrătoare din an, nu au apărut  semne că firmele cu sediul din Pipera își cheamă angajații la birou.

Clădirile de birouri din zona Pipera au rămas goale

Scăderea în perioada menționată este de circa 70% fiind rezultatul muncii de acasă, decisă de numeroase companii odată cu apariția pandemiei de COVID-19 în România.

ADVERTISEMENT

Scăderea traficului a devenit notabilă încă din martie 2020. Dacă în martie 2019, prin staţia Aurel Vlaicu trecuseră aproximativ 23.300 de oameni în medie pe zi, un an mai târziu numărul a scăzut la mai puţin de jumătate, la 11.000, potrivit datelor Metrorex.

Înainte de coronavirus, zeci de mii de corporatişti tranzitau zilnic staţia de metrou Aurel Vlaicu pentru a ajunge la birou, în clădiri precum Equi­li­brium, Floreasca Business Park, Flo­reas­ca Tower, Globalworth Plaza, Lake­view, Oregon Park, Sky Tower, precum și la mallul Pro­me­nada.

ADVERTISEMENT

Lucraţi în zonă? Ştiţi cum era înainte… Noi aici suntem deschişi pentru corporatişti, dar din păcate ei acum lucrează de acasă şi nu ştim dacă se vor mai întoarce. Poate acum, cu vaccinul, vor prinde curaj, rămâne să vedem“, spune vânzătorul unei cafenele amplasate exact la staţia de metrou Aurel Vlaicu.

Situaţia este aceeași şi la Pi­pera, capătul magistralei 2, unde clădirile Her­mes Business Campus, Iride Business Park, Novo Park au rămas aproape pustii.

ADVERTISEMENT

Nu am mai mers la birou de anul trecut, iar acum continuăm cu munca de acasă. Nu pot spune totuşi că mi-e dor de aglomeraţia de la metrou, prin care trebuia să trec în fiecare dimineaţă. Poate vom reveni treptat la birou în perioada următoare“, spune Cătălin, un tânăr angajat o companie cu sediul în Pipera.

Traficul a înregistrat scăderi considerabile și în alte zone cu multe clădiri de birouri precum Piaţa Victoriei, Timpuri Noi, Politeh­nica sau Grozăveşti, unde zeci de mii de oameni mergeau la serviciu în fiecare zi.

Traficul redus din nordul Capitalei a determinat și scăderea numărului de călători din Piața Unirii, nod din care zeci de mii  de oameni plecau la serviciu către Pipera. Altădată, la orele de vârf, călătorii așteptau și două-trei garnituri pentru a se urca în tren, însă acum aglomerația a dispărut.

ADVERTISEMENT