Fotbal international

Pique are planuri mari cu FC Andorra. Vrea să cumpere loc în Segunda Division B cu jumătate de milion de euro!

25.07.2019 | 20:59
Pique are planuri mari cu FC Andorra Vrea sa cumpere loc in Segunda Division B cu jumatate de milion de euro
Pique are planuri mari cu FC Andorra

Kosmos Holding, compania care a cumpărat clubul de fotbal FC Andorra la începutul acestui an, încearcă să grăbească lucrurile și să ducă echipa direct în Segunda Division B, chiar dacă în prezent Andorra a obținut dreptul de a juca în cea de-a patra ligă.

Pique are planuri mari cu FC Andorra

Astfel, Gerard Pique, i-a convins pe asociații săi să depună 452 de mii de euro în conturile Federației Spaniole de Fotbal pentru ca FC Andorra să intre pe lista cluburilor care îi pot lua locul lui FC Reus, club care a făcut parte din Segunda Divison B, dar a fost exclus pentru neplata obligațiilor financiare. Alte patru echipe speră la această poziție, însă Andorra e favorită deoarece face parte din același departament regional cu Reus.

Gerard Pique este extrem de implicat în lumea afacerilor, aceeași companie din acționariatul căreia face parte cumpărând și drepturile pentru Cupa Davis. Mai mult, Pique a propus schimbarea formatului, iar modificarea s-a făcut!

FC Andorra este o echipă fondată în anul 1942 în Andorra și care joacă în prezent în sistemul competițional din Spania, în liga a 4-a. Este echipa care dă cei mai mulți jucători la naționala Andorrei, iar cel mai sus a ajuns pe locul 3 în Liga a 3-a din Spania. Este afiliată Federației Catalane de Fotbal și critică vehement Liga Spaniolă și Cupa Spaniei. Cel mai mare succes a fost înregistrat în anul 1994, când a câștigat Cupa Cataloniei după ce a eliminat Barcelona în semifinală cu scorul de 2-1 la general și a învins Espanyol în finală cu 4-2 în urma executării loviturilor de departajare, după 0-0 în timp regulamentar.

Cea mai importantă performanță în Cupa Spaniei a fost înregistrată în sezonul 1995 – 1996, când a ajuns până în optimile de finală ale competiției, după ce a trecut de Palamos și Getafe, fiind învinsă în cele din urmă de Celta Vigo. Culorile clubului sunt identice cu cele ale țării: albastru, galben și roșu.

Tags: