Fotbal international

Pique, decizie finală cu privire la retragerea din naționala a Spaniei: “I-am spus și lui Enrique”

11.08.2018 | 21:58
Pique decizie finala cu privire la retragerea din nationala a Spaniei Iam spus si lui Enrique

Gerard Pique, liderul defensivei celor de la Barcelona, a anunțat că nu se va mai întoarce la echipa națională a Spaniei, în ciuda eforturilor făcute de Luis Enrique, fostul antrenor al echipei de pe Camp Nou și noul selecționer al ibericilor.   Fundașul de 31 de ani a anunțat imediat după eliminarea de la Campionatul Mondial 2018 în optimile de finală contra Rusiei că nu va mai îmbrăca niciodată tricoul Furiei Roja.

Mi-am petrecut multe momente frumoase, la campionatele mondiale şi europene, dar povestea asta a ajuns la un sfârşit. I-am spus asta lui Luis Enrique. Am experimentat lucruri incredibile, dar câteodată trebuie să ştii când să renunţi”, a declarat Pique cu privire la posibila revenire în echipa națională.

Pique s-a retras de la naționala Spaniei după 102 selecții

Fundașul celor de la Barcelona bifat peste 100 de meciuri în tricoul echipei naționale și a reușit să câștige Campionatul Mondial 2010, dar și Campionatul European 2012. Gerard Pique a fost unul dintre cei mai controverați jucători care au îmbrăcat tricoul echipei naționale a Spaniei datorită declarațiilor sale cu privire la independența regiunii Catalunia. Jucătorul a fost de altfel și în prim planul mai multor scandaluri cu adversarii de la Real Madrid în cantonamentele echipei naționale.

Pique s-a decisi cu privire la retragerea din echipa națională
Pique s-a decisi cu privire la retragerea din echipa națională

Stoperul echipei de pe Camp Nou a fost huiduit copios de fanii prezenți la Murcia în 2017, la o partidă amicală disputată între Spania și Columbia, încheiată la egalitate, 2-2.  Fotbalistul a reacționat dur la finalul jocului și i-a criticat pe fanii din tribune, dar și pe jurnaliști: “De ce vă pasă atât de mult? De ce le daţi atâta importanţă? De ce nu vorbiţi despre fotbal? Mă întrebaţi numai asta de un an şi jumătate. Când nu mai sunt fluierat, voi faceţi sondaje dacă Pique ar trebui fluierat. N-am vorbit niciodată despre independenţa Cataloniei“, a declarat fundașul la momentul respectiv.

Gerard Pique își continuă cariera la Barcelona

Jucătorul catalan a fost crescut până în 2004 la academia La Masia, înainte să fie cedat celor de la Manchester United în schimbul sumei de 5 milioane de euro. Fotbalistul celor de la Barcelona s-a întors la echipa de pe Camp Nou în 2008, fiind cumpărat pentru suma pe care a fost vândut ințial. Pique nu s-a impus la Manchester United, fiind de altfel împrumutat un sezon la formația spaniolă Real Zaragoza.

Gerard Pique își va continua cariera la Barcelona, cel puțin până în 2020 după ce a semnat un nou contract la începutul lui 2018. Fundașul are o clauză de reziliere a înțelegerii de 500 de milioane de euro și este greu de crezut va putea fi achiziționat de vreo altă echipă din lume. Fotbalistul cu origini catalane se poate lăuda cu 29 de trofee câștigate alături de Barcelona, precum și un titlu UEFA Champions League, o Cupă a Ligii Angliei, titlul în Premier League cu trupa de pe Old Trafford.

Fundașul Barcelonei a bifat 448 de partide în toate competițiile pentru echipa antrenată în acest moment de către Ernesto Valverde, fiind autorul a 38 de goluri. Pique mai are în carieră 25 de meciuri pentru Real Zaragoza, plus alte 23 de partide în tricoul englezilor de la Manchester United înainte de a ajunge la trupa de pe Camp Nou.

Tags: