Sport

Pisa lui Pușcaș și Marius Marin ratează promovarea în Serie A după prelungiri. Video

Pisa a avut 2-0, scor de promovare, a împins meciul în prelungiri în minutul 90, dar Monza este cea care merge în Serie A, confirmând o statistică favorabilă echipelor care s-au impus în turul play-off-ului.
30.05.2022 | 08:56
Pisa lui Puscas si Marius Marin rateaza promovarea in Serie A dupa prelungiri Video
George Pușcaș nu a reușit să o promoveze pe Pisa în Setie A
ADVERTISEMENT

După 1-2 în tur, la Monza, cu gol marcat de echipa lui George Pușcaș și Marius Marin în minutul 90+3, Pisa și-a jucat șansa de a merge în Serie A pe propria arenă.

Pisa, 19 meciuri fără eșec cu Monza, dar statistica era de partea echipei lui Berlusconi

Pisa avea avantajul terenului propriu, Arena Garibaldi, pe care s-a înregistrat sold-out. Iar istoria spunea că în precedentele 19 jocuri directe aici, n-a pierdut. Toscanii s-au impus de 10 ori, în timp ce 9 meciuri s-au terminat la egalitate.

ADVERTISEMENT

În plus, echipa lui Pușcaș și Marin a cedat un singur joc acasă în acest sezon. În ianuarie, cu Frosinone. Iar Monza a ajuns în baraj mai cu seamă pe baza victoriilor de acasă. 15 la număr, față de numai 7 pe teren străin.

Însă, dacă vorbim despre baraj, statistica nu era de partea lui Pisa. În șapte din ultimele 10 ocazii, echipa care a câștigat prima manșă a unei finale de playoff a mers în Serie A.

ADVERTISEMENT

Interesant este însă și un alt aspect. În ultimele două sezoane, echipele care au jucat acasă manșa secundă nu au reușit să câștige. Înfrângere împotriva Frosinone în 2020 pentru Spezia, remiză împotriva Cittadella în 2021 pentru Veneția.

Numai că ambele au izbutit să ajungă în Serie A.  Performanță pe care, însă, fără victorie în meciul din această seară, Pisa era nevoită să asiste la promovarea adversarului.

ADVERTISEMENT

2-0 în 9 minute, apoi Machin reaprinde speranța oaspeților

Pentru Pisa, meciul a început perfect. După numai 52 de secunde, Beruatto a centrat perfect, din stânga, în spatele apărării adverse. Și Torregrossa egala situația după meciul din tur.

În minutul 9, din nou Beruatto este la serviciu, iar Hermannsson a reluat perfect, cu capul. Bară-gol, iar fanii toscani erau în delir. La acest rezultat, echipa lor era în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Minutul 20 a adus însă liniștea pe arenă. Machin a restabilit egalitatea ”la general”, iar video-arbitrajul, care a judecat un posibil ofsaid, a validat reușita.

Transversală pentru Pușcaș

În startul părții secunde, Pisa a fost mai periculoasă. Este adevărat, după ce portarul Nicolas a salvat-o la o lovitură liberă executată de Barberis.

În minutul 61, găsit în suprafața de pedeapsă, George Pușcaș a fost la un pas de gol. Mingea trimisă de el a lovit însă bara transversală, iar Monza încă spera.

Christian Gytkjaer, preferatul lui Berlusconi, a dat speranțe Monzei, dar o altă rezervă, a dus meciul în prelungiri

Înaintea meciului, Gazzetta dello Sport reamintea o declarație a lui Silvio Berlusconi. Care spunea: ”Eu dau indicații tactice, dar jucătorii nu le ascultă”.

Berlusconi însă, ca și omul său de încredere, Galliani, au mizat pe Christian Gytkjaer. Un vârf adus de la Lech Poznan, unde marcase 102 goluri.

În tur a intrat în minutul 59 și a izbutit, 15 minute mai târziu, golul de 2-0. Cel care a făcut, până la urmă, diferența în acel joc, câștigat de Monza cu 2-1.

Și-acum a intrat după pauză. În minutul 72. Iar după doar cinci minute a egalat la 2, iar reușita sa părea că o va duce pe Monza în Serie A încă la finele timpului regulamentar.

Însă o altă rezervă, Mastinu, cel care intrase în locul lui Torregrossa în minutul 66, a egalat în minutul 90. Cu un șut perfect din marginea suprafeței de pedeapsă, după o minge respinsă de defensiva oaspeților. Și s-a mers în prelungiri.

Final de coșmar pentru Pisa

În prelungiri însă, fără Pușcaș, înlocuit de De Vitis (Marin ieșise în minutul 85, înlocuit de Benali), după o ocazie a lui Benali, Pisa a fost doborâtă. În minutul 96, după o lovitură de colț, mingea a ajuns la Salvatore Molina a centrat perfect, iar Marrone a reluat cu capul din șase metri.

Gazdele au forțat o nouă revenire, însă, pe contraatac, tot Monza a dat lovitura. Christian Gytkjaer a ieșit din nou la rampă, în minutul 102, a profitat de o eroare la construcție a gazdelor, și a marcat al doilea său gol. La 3-4 lucrurile erau deja clare.

ADVERTISEMENT