Sport

Pisa a marcat în minutul 93 un gol pentru Serie A. După 1-2 la Monza, George Pușcaș și Marius Marin joacă duelul decisiv, duminică, acasă

Filippo Berra a marcat în minutul 90+3 un gol de aur pentru Pisa, care are avantajul terenului propriu, duminică, în meciul decisiv pentru promovarea în Serie A contra Monzei lui Berlusconi.
27.05.2022 | 00:19
Pisa a marcat in minutul 93 un gol pentru Serie A Dupa 12 la Monza George Puscas si Marius Marin joaca duelul decisiv duminica acasa
George Pușcaș și Marius Marin au fost titulari în Monza - Pisa 2-1, prima manșă a barajului pentru Serie A.
ADVERTISEMENT

Pisa i-a avut în teren, ca titulari, timp de 72 de minute pe internaționalii români George Pușcaș și Marius Marin, în prima manșă a barajului pentru Serie A, de la Monza. A cedat în fața trupei lui Berlusconi și Adriano Galliani. Însă la limită. Iar golul marcat de Filippo Berra, în minutul 90+3, îi dă speranțe Pisei că va reuși promovarea pe prima scenă.

Pisa are avantajul terenului propriu, Arena Garibaldi, la meciul retur

13-13 raportul acțiunilor periculoase, 4-3 al șuturilor pe poartă, 7-7 la cornere și 52-48% raportul posesiei. Sunt cifrele care exprimă limpede echilibrul de forțe dintre Monza și Pisa pe U-Power Stadium, în prima mașă a barajului pentru Serie A.

ADVERTISEMENT

Monza, noua ”jucărie” a lui Sivio Berlusconi și a omului său de încredere de la AC Milan, Adriano Galliani, a dat prima lovitură. Mota Carvalho a izbutit să deschidă scorul în minutul 7.

Apoi a fost rândul celor de la Pisa să aibă ocazii. Marin, minutul 21, din plonjon, a trimis peste poartă. Apoi, Lucca a reluat din prima, centrarea lui Benali, peste (32).

ADVERTISEMENT

Două minute mai târziu, Lucca a fost la serviciu, însă Pușcaș a ratat, pentru câțiva centimetri, întâlnirea cu balonul. Tot internaționalul român avea să fie, în minutul 36, la un pas de gol, însă a reluat pe lângă poartă. Iar apoi, Benali, din serviciul românului, a fost blocat în ultima clipă (45).

După pauză, o paradă a lui Nicolas, portarul celor din Pisa, a păstrat tabela neschimbată. Și, jocul curgea, într-o notă de echilibru, către un final cu o victorie la limită a gazdelor.

ADVERTISEMENT

De altfel, D’Angelo, antrenorul oaspeților, a renunțat la Benali și Mastinu. Iar apoi, în minutul 72, la George Pușcaș, cu crampe, și Marin. Poate și pentru că, peste doar trei zile, este returul.

Însă, lovitură de teatru. Două minute mai târziu, Monza își dubla avantajul. Mota Carvalho a reluat cu capul, din 6 metri, Nicolas a scos, însă Gytkjaer, unul dintre preferații lui Berlusconi, care intrase după pauză, a făcut 2-0.

ADVERTISEMENT

Aceiași jucători au ratat șansa de 3-0 în minutele 77 și 78. Și, ocaziile s-au răzbunat. După o lovitură de colț, Filippo Berra a înscris cu capul în minutul 90+3. Totul se joacă acum la retur.

Poziția în clasament nu mai contează

Dacă Monza s-a calificat cu un dublu 2-1 contra Bresciei, Pisa a ajuns în finala play-off-ului după 0-1 și 1-0 cu Benevento profitând de poziția mai bună în ierarhia sezonului.

Ei bine, de această dată, acest aspect nu mai contează. După cum nu contează nici golul înscris în deplasare, care nu are valoare dublă. Astfel, dacă scorul general este egal după timpul regulamentar al meciului de la Pisa, se vor juca prelungiri. Și, dacă nu există o învingătoare, se vor bate lovituri de departajare.

 

 

ADVERTISEMENT