ADVERTISEMENT
News

Pisicile și câinii, testați pentru coronavirus. Decizia inedită a unei țări asiatice

Autor: Adrian Ilie | 31.01.2021 | 20:02
Pisicile și câinii, testați pentru coronavirus. Decizia inedită a unei țări asiatice
Ministrul Sănătății din Coreea de Sud, Kwon Deok-cheol/ Foto: Hepta

Pisicile și câinii urmează să fie testați PCR în Coreea de Sud, în cazul în care prezintă simptome de infectare cu coroanavirus sau au intrat în contact cu o persoană infectată. Mai mult, proprietarii animalelor bolnave vor trebui  să intre în autoizolare, scrie The Mirror, preluat de stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății din Coreea de Sud au decis că această măsură se impune deoarece există indicii serioase privitoare la faptul că animalele de companie se pot infecta sau chiar transmite boala către stăpânii lor bipezi.

Există deja informații certe că SARS-CoV-2 se poate transmite de la unele specii de animale la altee, inclusiv specii care cresc în gospodării, precum pisici, câini, nurci și alte specii domestice, susțin cercetătorii de la Universitatea East England.

Coronavirusul, identificat la mai multe specii de animale

Primul caz de infectare cu coronavirus a unei pisici a fost identificat încă din luna iulie a anului trecut, în  Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

De altfel, și Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că sunt cazuri de transmitere între oameni și mai multe specii de animale, chiar dacă boala se răspândește mai ușor printre oameni.

Covid-19 a fost identificată și la specii de animale sălbatice, în cazul exemplarelor ținute în grădini zoologice, cum ar fi tigrii, leii sau gorilele.

Testarea animalelor în Coreea de Sud a fost decisă în contextul în care țara asiatică se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid-19, fapt ce a determinat autoritățile să impună noi restricții care privesc distanțarea fizică.

ADVERTISEMENT

Coreea de Sud a fost printre primele țări afectate de pandemia de Covid-19, dar măsurile stricte de prevenție au dat rezultate astfel că focarele au fost stinse, în timp ce Europa era copleșită de valul de infectări.

Astfel, în Coreea de Sud s-au înregistrat doar 1.420 de decese, cu mult sub cele 100.000 înregistrate în Marea Britanie. Recent însă, situația epidemiologică a început să se deterioreze astfel că sâmbătă au fost anunțate 355 de cazuri noi de infectare și șase decese.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!