Pîslaru: După 1 octombrie vom avea un sistem medical plătit mai adecvat

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
09/08/2016, 08:44
Pîslaru: După 1 octombrie vom avea un sistem medical plătit mai adecvat

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a afirmat, luni, după discuţiile cu sindicaliştii din Sănătate, că după 1 octombrie salarizarea în sistemul medical va fi mai adecvată, ”mai aproape de principiile acestei profesii”.

“Discutăm aici de echitate în sistemul sanitar. Ordonanţa 20, pe lângă creşterea salariilor, mai ales pentru zona de rezidenţi şi la bază, a reaşezat nişte inechităţi care erau de neînţeles în acest sistem. Completăm acum prin această măsură pe care am agreat-o împreună (…) prin a aduce şi gărzile la un nivel corect de remunerarea.

Eu cred că după 1 octombrie, fără să avem pretenţia că putem să ne comparăm cu Vestul Europei, vom avea un sistem medical plătit mai adecvat, mai aproape de principiile aceste profesii. Cred că este un mesaj important care însă la rândul său are o aşteptare şi anume să vedem o reformă a sistemului de sănătate, să vedem practic răspunsul în zona sistemului şi eliminarea risipei, eficientizarea acestui sistem”, spus Pîslaru.

Sursa: RomâniaTV.net

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×