News

Pista 2 a Aeroportului Otopeni s-a redeschis, după investiții de 110 milioane de lei

19.02.2021 | 15:30
Pista 2 a Aeroportului Otopeni sa redeschis dupa investitii de 110 milioane de lei
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de vineri, 19 februarie, Aeroportul Internațional Otopeni a anunţat că a redeschis traficului aerian Pista cu numărul 2, cea care a necesitat o investiție uriașă și o perioadă de reconsolidare de 5 luni.

În total, lucrările de execuție au ajuns la o valoare de aproximativ 110 milioane de lei, care au fost efectuate de PORR Construct SRL (antreprenor general) şi Consitrans (consultant).

ADVERTISEMENT

Această pistă intrase în reparații la finele verii lui 2020. De la acel moment, întregul trafic aerian a fost direcționat pe pista 1 a aeroportului din Capitală.

Pista 2 a Aeroportului Otopeni s-a redeschis, după investiții de 110 milioane de lei

Începând de vineri, 19 februarie, Aeroportul Otopeni din București beneficiază de două piste, ambele cu o lungime de 3.500 de metri.

ADVERTISEMENT

”Vineri, 19 februarie 2021, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost redeschisă traficului aerian pista nr. 2, ca urmare a finalizării şi recepţionării lucrărilor la obiectivul de investiţii ‘Modernizare a pistei 08L-26R şi resistematizarea zonei de siguranţă aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O)’.

Prin finalizarea acestor lucrări de reparaţii capitale şi modernizare, capacitatea portantă PCN s-a ridicat de la 80 la 93 /R/D/W/T, iar capacitatea de procesare zboruri pentru această pistă a crescut cu 20%”, a anunţat aeroportul, pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

În total, lucrările de consultanță și de execuție au ajuns la o valoare cumulată de aproximativ 127 milioane de lei. Din această sumă, lucrările propriu-zise au costat 109.686.767 de lei.

Urmează reparații la Pista 1 a Aeroportului Otopeni

Ultimele reparații la Pista 2 s-au realizat în 1996, potrivit informațiilor comunicate de Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB).

ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a precizat că, deși inaugurarea acestei piste e un moment de bucurie, atenția administrației ar trebui să se îndrepte acum spre viitoarele investiții de care este nevoie pe aeroporturi, inclusiv la Henri Coandă.

În viitorul apropiat, după recepția pistei 2, va intra în reparații pista 1 a aeroportului, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

”Pentru mine, de la preluarea mandatului, a fost o prioritate să lucrăm în această direcție: am făcut o schimbare de management.

Cred că am văzut cu toții cum arătau acele zone din aeroport, știm problemele care sunt cu parcările, cu planurile înghețate de dezvoltare și tocmai de aceea am făcut ceva care cred că este poate fără precedent – avem un consiliu de administrație format în întregime din profesioniști, oameni cu experiență în domeniul bancar, aviație, audit, transport aerian care lucrează împreună cu noul director general și au ca mandat să dezvolte acest aeroport.

Aeroportul Otopeni are un plan strategic de dezvoltare care va fi revizuit și adus la zi. Avem reparații capitale de făcut la Pista 1, avem de făcut modernizarea sistemului de parcări, renovarea Terminalului 1. Pentru această coaliție de guvernare, investițiile sunt o prioritate”, a spus Drulă, conform USR.ro.

ADVERTISEMENT