ADVERTISEMENT
News

Pistol cu gloanțe letale, uitat în cabina de probă a unui magazin din Capitală. Deținătorul armei a fost găsit și arestat

Un bărbat a fost arestat după ce și-a uitat un pistol cu gloanțe letale în cabina de probă a unui magazin din Capitală.
Autor: Adrian Baciu | 24.06.2021 | 09:31
Pistol cu gloanțe letale, uitat în cabina de probă a unui magazin din Capitală. Deținătorul armei a fost găsit și arestat
Pistol cu gloanțe letale, uitat în cabina de probă a unui magazin din Capitală. Deținătorul armei a fost găsit și arestat. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro

Un cetățean de 36 de ani a fost arestat preventiv pentru deținere de armă letală. Acesta și-a uitat într-o cabină de probă dintr-un complex comercial din Capitală o geantă în care se aflau un pistol cu glonț şi un încărcător cu 8 cartușe.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, bărbatul a susținut că geanta nu îi aparține. Acesta a fost reținut marți, iar ulterior a fost arestat preventiv.

Poliția l-a pus sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în modalitatea deținerii și portului fără drept a unei arme letale.

ADVERTISEMENT

Un bărbat și-a uitat pistolul cu gloanțe letale în cabina de probă a unui magazin. A fost arestat preventiv

Bărbatul în cauză riscă pușcăria pentru infracțiunea comisă. Astfel, potrivit Codului Penal, deținerea fără drept de arme letale și muniții de acest fel se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Potrivit celor de la Poliția Capitalei, incidentul a fost semnalat marți, 22 iunie 2021. Atunci, un angajat al magazinului a fost cel care i-a alertat pe polițiști, anunțând la 112 că într-o cabină de probă a fost găsită o geantă în care se afla un pistol.

ADVERTISEMENT

După efectuare verificărilor, polițiștii au găsit un pistol cu glonţ, iar în aceeaşi geantă se afla şi un încărcător cu 8 cartuşe.

Ce acuzații i se aduc bărbatului

Potrivit celor de la Poliția Capitalei, cercetările în acest caz sunt derulate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

ADVERTISEMENT

”Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au reținut un bărbat de 36 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în modalitatea deținerii și portului fără drept a unei arme letale.

Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că arma este una de tip letal, un pistol cu glonț, iar în aceeași geantă se afla și un încărcător cu 8 cartușe.

ADVERTISEMENT

Au fost declanșate investigațiile în vederea identificării persoanei care a pierdut sau abandonat geanta în cauză. A fost identificat și condus la audieri un bărbat de 36 de ani, acesta negând inițial că pistolul îi aparține.

A fost dispusă măsura reținerii, ulterior fiind arestat preventiv. Cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, se arată în comunicatul instituției.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!