Stiri sportive

SCANDAL imens în Steaua 86 “Ne-a făcut pe toţi BEŢIVI!”

Lucian Bălan, cîştigător cu Steaua al Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi al Supercupei Europei un an mai tîrziu, a dezvăluit pentru FANATIK.RO, că pe data de 7 mai, la Cheile Grădiştei,...
01.05.2014 | 00:03
SCANDAL imens in Steaua 86 Nea facut pe toti BETIVI

Lucian Bălan, cîştigător cu Steaua al Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi al Supercupei Europei un an mai tîrziu, a dezvăluit pentru FANATIK.RO, că pe data de 7 mai, la Cheile Grădiştei, va avea loc deja tradiţionala reunire a generaţiei 86 a “roş-albaştrilor”. Cea care în urmă cu 28 de ani a cîştigat cel mai preţios trofeu al fotbalului românesc. Omul care în minutul 73 al jocului de la Sevilla ieşea pentru înlocuirea-surpriză cu antrenorul secund de atunci, Anghel Iordănescu, ne-a mărturisit că a primit informaţii de la colegii săi că Victor Piţurcă nu are de gînd să onoreze sărbătoarea, iar în aceste condiţii a pus fără nici o reţinere tunurile pe selecţioner.

“Am înţeles de la colegii mei că Piţurcă nu vine. Însă, pînă la urmă, nu este nici o surpriză pentru mine. Ştiu sigur că omul ăsta de mult timp nu ne înghite pe noi, cei din Steaua 86, pe care am auzit că din beţivi şi din amărîţi nu ne scoate. Probabil că doreşte să îi punem la dispoziţie un elicopter ca să aterizeze cu el direct acolo. El e din lumea şeicilor şi cu sute de servitori. Sau, stau să mă gîndesc, poate omul se gîndeşte că e mai bine să rămînă la el în hamac în loc să vină lîngă oamenii care i-au fost acum peste 28 de ani fraţi şi-am împărţit o pîine cu toţii”, şi-a început tirul Lucică Bălan.

“Preferă să rămînă cu familia lui, dar care familie?”

În continuare, Lucian Bălan a ţinut să îl “înţepe” pe selecţioner cu “bătaie” la “fidelitatea” acestuia faţă de valorile familiale: Stau să mă gîndesc că probabil Victor Piţurcă este un timp familist. Cum noi, cei din generaţia Steaua 86, nu sîntem familia lui, probabil că omul se gîndeşte că pe data de 8 mai, atunci cînd este aniversarea lui, la doar o zi după întîlnirea noastră, preferă să rămînă acasă, în familie. Dar care familie? După cît mă uit eu pe la televizor şi citesc prin ziare, Piţi are cam mulţi bani de cheltuit, înţelegeţi voi la ce mă refer. Din păcate, Victor Piţurcă este omul care acum se află undeva sus, iar noi cei care i-am fost colegi de generaţie sîntem nişte oameni fără valoare pentru el”, şi-a vărsat năduful fostul mijlocaş.

“L-am bătut în ’94 la Baia Mare”

Lucian Bălan a dorit să dezvăluie şi de ce crede el că Victor Piţurcă nu-l mai suportă de foarte mult timp: “Ştiu că Piţi e un om ranchiunos. Aşa cum mă ştiţi voi pe mine, un om cu mari probleme financiare şi destul de amărît, am fost şi eu la viaţa mea, pe lîngă fotbalist, şi antrenor. Ei bine, în 1994 eu antrenam pe Baia Mare, iar Piţi pe Universitatea Craiova şi se trăgea la titlu. L-am bătut la mine acasă cu 2-0, iar după meci el mi-a propus să lucrez cu el, să vin ca antrenor secund. I-am spus în faţă să îşi vadă de treaba lui că vreau să îmi urmez propria carieră. Chiar dacă recunosc că nu am reuşit în această meserie, nu am vrut să fiu sclavul lui Piţurcă. Sînt sigur că m-a ţinut minte, iar acum pe unde mă prinde mă denigrează”.

În 2010 Piţurcă l-a angajat pe Bălan la Steaua

Chiar dacă Lucian Bălan a declarat că Victor Piţurcă îl duşmăneşte de aproape 20 de ani, realitatea e puţin diferită. FANATIK.RO a aflat că în 2010, atunci cînd selecţionerul României a preluat funcţia de antrenor la Steaua, a intervenit pe lîngă Gigi Becali să îi angajeze la Centrul de Copii şi Juniori al “roş-albaştrilor” pe Mihail Majearu şi pe contestatarul său de azi, Lucian Bălan. Bălan bate cîmpii la adresa lui Piţurcă. Mai mult ca sigur că iar s-a rugat de Piţi să îl ajute cu vreo problemă, iar acesta nu a vrut. Lucică ar trebui să nu uite că Piţi l-a luat în 2010 de pe stradă şi l-a angajat la Centrul de Copii şi Juniori ai Stelei, dar nu a avut nici o vină că omul ăsta nu a fost în stare să se ţină de serviciu”, ne-a spus un apropiat al selecţionerului României.

Pariază pe Europa League la Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare! 

Tags: