Insinuează că Bourceanu a luat galben voit! Vezi replica

Victor Piţurcă a început pregătirea meciurilor decisive cu Ungaria şi cu Turcia dînd din colţ în colţ, semn al unei lipse crase de organizare şi a unei strategii deficitare. "Criteriile...
11.09.2013 | 19:28
Insinueaza ca Bourceanu a luat galben voit Vezi replica

Victor Piţurcă a început pregătirea meciurilor decisive cu Ungaria şi cu Turcia dînd din colţ în colţ, semn al unei lipse crase de organizare şi a unei strategii deficitare. “Criteriile rămîn aceleaşi. Vom vedea”, ne-a asigurat selecţionerul săptămîna trecută. Criteriile au rămas aceleaşi, calificarea a devenit o ecuaţie mult mai complicată. Piţi s-a “luminat”, în sfîrşit, şi, în loc să-şi asume vina eşecului contra “ienicerilor”, a căutat vinovaţi. Primul a fost publicul, care nu i-ar fi strigat lui îndemnul “Demisia, demisia”. Apoi, programul: “Nu putem duce două meciuri în patru zile”. Următorii vinovaţi, jucătorii Stelei. Pentru că nu puteau fi ceilalţi, selecţionaţi şi în funcţie de alte interese, reprezentanţii campioanei au devenit cea mai bună ţintă. Doi jucători ai campioanei au fost cei mai ghinionişti tricolori contra turcilor, Tănase şi Adi Popa ţintind barele, dar tot “roş-albaştrii” au fost cei mai vinovaţi pentru acest eşec.

“Nu mă apuc să vorbesc despre galbenul luat de Bourceanu”

Primul care i-a căzut în ghiare a fost Alexandru Bourceanu. “A fost în neregulă cu cartonaşele. Nu mă apuc să spun mai multe despre cartonaşul lui Bourceanu”, a sărit ca ars Piţi după jocul cu Ungaria, insinuînd că stelistul s-a dat “lovit” şi a încasat cu intenţie acel avertisment ca să stea contra “otomanilor”. După jocul de marţi, Piţi şi-a adus aminte de Bourceanu şi a făcut o declaraţie mai mult comică decît tragică, pentru că s-a incriminat singur că n-a făcut selecţia cum trebuie. “S-a simţit lipsa lui Bourceanu, dar o echipă nu stă într-un jucător. Din păcate, n-am avut jucători de valoare pe bancă. Trebuia să schimb ceva, dar nu aveam pe cine să bag în teren”.

“Pintilii, mai prost ca de obicei”

Piţurcă şi-a arătat calităţile “pedagogice” şi “diplomatice” cînd a vorbit şi de alţi jucători. “Pintilii a jucat mai prost decît o face de obicei, din cauza oboselii”, a spus selecţionerul. Dacă Pintilii joacă prost “de obicei”, de ce a mai fost convocat? Cum va mai da ochii selecţionerul cu jucătorul şi, cum îl va mai motiva, dacă acesta tocmai a aflat ce părere are antrenorul despre el? Grele dileme. Nu-i nimic, Piţurcă are oricum metoda cîştigătoare: “Vom vedea”.

Adi Popa, “depăşit”

Piţurcă nu l-a menajat nici pe Adi Popa, pe care l-a introdus după pauză în meciul cu Turcia. “Aşteptam foarte mult de la Adi Popa, dar se pare că l-a depăşit miza jocului. Nu înţeleg de ce, el este obişnuit cu astfel de meciuri”, a spus antrenorul. Acelaşi Piţurcă spunea nu demult că meciurile Stelei cu Ajax şi cu Chelsea nu sînt de nivelul celor de la naţională. Acum, fiindcă avea nevoie de o scuză, s-a prins că “roş-albaştrii” au avut partide grele contra olandezilor şi contra englezilor. Piţurcă a constatat că Adi Popa este “depăşit”, dar despre Bogdan Stancu n-a suflat o vorbă. Antrenorul a mai acuzat, la modul general, “mulţi jucători nu au fost pregătiţi fizic”, băgîndu-i în aceeaşi oală cu “împiedicaţii” şi pe elevii lui Reghecampf, care au alergat ca nebunii. Dintre stelişti, doar Tătăruşanu şi Tănase au scăpat de furia selecţionerului, iar Latovlevici şi Neagu au avut noroc că au rămas doar rezerve.

Replica de la Reghecampf: “Pe mine mă interesează să joace bine la Steaua şi o fac”

“Am fost şi eu aseară la meci şi am văzut evoluţiile fotbaliştilor de la Steaua. Este problema selecţionerului ce declară despre aceşti băieţi. Pe mine mă interesează ca ei să joace bine la Steaua şi, se vede, la club ei evoluează bine. O să discut cu ei, să le ridic moralul, deoarece pentru noi vor urma meciuri foarte importante, iar eu am nevoie de ei montaţi la capacitate maximă. Am auzit că jucătorii noştri nu pot juca din trei în trei zile… Eu cred că jucătorii Stelei pot juca fără probleme din trei în trei zile. Noi facem altfel recuperarea. După meciuri nu avem pauză, facem alergări. Avem multe meciuri şi avem multe metode de recuperare”, a declarat Laurenţiu Reghecampf, în exclusivitate pentru FANATIK.

 

PIŢI, IA LECŢII DE LA REGHE!

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, nu s-a văitat la meciul retur cu Ajax, din primăvară, cînd i-a lipsit nu numai Bourceanu, ci şi Pintilii. Reghe i-a răpus pe “lăncieri” cu Prepeliţă şi cu Filip şi n-a acuzat nici un moment “subţirimea” rezervelor. Tînărul tehnician al Stelei i-a mai arătat o dată lui Piţi cum se obţine o calificare importantă fără un jucător esenţial. În preajma meciurilor cu Legia Varşovia din play-off-ul Ligii Campionilor, Reghe s-a mai trezit cu o problemă: nu s-a putut baza pe Vlad Chiricheş, cel mai bun apărător. Reghecampf nu s-a speriat şi a făcut echipa să se califice fără prea mari emoţii, mizînd pe Gardoş.