Fotbal intern

Kapetanos laudă România: “E cu un nivel mai sus decît noi”

UPDATE 20:11: Echipa de start a României: Tătăruşanu - Tamaş, Chiricheş, Dragoş Grigore, Raţ - Pintilii, Hoban - Chipciu, Stancu, Maxim - Marica...
07.09.2014 | 20:14
Kapetanos lauda Romania E cu un nivel mai sus decit noi
ADVERTISEMENT

UPDATE 20:11: Echipa de start a României: Tătăruşanu – Tamaş, Chiricheş, Dragoş Grigore, Raţ – Pintilii, Hoban – Chipciu, Stancu, Maxim – Marica

UPDATE 16:16 / Pantelis Kapetanos a vorbit în presa greacă despre meciul cu România. Fostul atacant al Stelei a oferit nişte declaraţii surprinzătoare, spunînd că România e cu un nivel mai sus decît elenii:

ADVERTISEMENT

“România e cu un nivel mai sus decît noi. Am vorbit cu cei de acolo şi ştiu sigur că ei vin doar la victorie, pentru cele trei puncte. Ei vor da totul pe teren, mai ales că n-au uitat ce s-a întâmplat anul trecut când i-am eliminat din drumul spre Mondiale”, a declarat Kapetanos.

*****************************************

Eşecul contra Greciei în barajul pentru Cupa Mondială din Brazilia i-a făcut pe “tricolori” să privească primul meci din campania pentru calificarea la Euro 2016 ca un motiv de revanşă contra formaţiei antrenate de Claudio Ranieri. Victor Piţurcă mizează în actuala campanie pe dorinţa veteranilor din lot de a participa la ultima competiţie majoră, selecţionerul avînd un discurs motivaţional în faţa lui Răzvan Raţ, Ciprian Marica, Dorin Goian şi Gabriel Tamaş.

ADVERTISEMENT

Principalul artizan în vederea unei victorii în Grecia în partida de duminică seară poate fi, în viziunea lui Victor Piţurcă, Ciprian Marica, atacantul de 29 de ani fiind desemnat căpitan de către selecţioner. Atacantul lui Konyaspor a avut mai multe discuţii cu tehnicianul primei reprezentative, mesajul lui Piţi fiind scurt şi clar! “Vreau să dai tot ce e mai bun din tine! Am avut mereu încredere în calităţile tale, vreau să plecăm cu o victorie din meciul ăsta cu grecii. Gîndeşte-te că poţi duce echipa la al doilea Campionat European din istoria carierei tale care, cu siguranţă, este şi ultimul”, au fost cuvintele lui Piţurcă.

Ranieri se teme de Marica!

Importanţa pe care Piţurcă i-a acordat-o lui Ciprian Marica în această campanie de transferuri este susţinută de adversari. Inclusiv tehnicianul Greciei, Claudio Ranieri, a anunţat că îi va acorda o atenţie sporită atacantului de 29 de ani care, în absenţa lui Mutu, reprezintă pericolul major al românilor. “Mă bucur să aud că Adrian Mutu nu a fost convocat, însă Ciprian Marica poate compensa această lipsă. Plus că tribunele goale vor reprezenta un dezavantaj de-al nostru”, a declarat tehnicianul italian.

ADVERTISEMENT

Concurăm cu grecii la prime

Importanţa unei calificări şi ocazia celor enumeraţi de a participa la ultima competiţie majoră din cariera de sportivi nu sînt singurele argumente pentru ca naţionala României să se califice la EURO 2016. FRF a decis ca Marica & co. să primească, în cazul unei calificări, aproximativ patru milioane euro, asta însemnînd ca fiecare titular să încaseze 200.000 euro. Principalii noştri adversari, grecii, vor primi în cazul unei calificări şase milioane euro, urmînd ca fiecare titular urmînd să încaseze cu 100.000 euro mai mult decît “tricolorii”.

Echipa probabilă a României:

Tătăruşanu – Tamaş, Dr. Grigore, Chiricheş, Raţ – Pintilii, Hoban – Torje, Maxim, Chipciu – Marica

“Am avut nişte discuţii cu unii dintre jucători. Le-am explicat că este ultima oportunitate de a mai bifa o competiţie majoră” – Victor Piţurcă

ADVERTISEMENT

71 de prezenţe are Ciprian Marica la prima reprezentativă, marcînd 24 de goluri

Citeşte şi: Piţi, cheamă-l urgent! “Nu am avut număr 9 ca el!”

Tags: