UPDATE: VEŞTI BUNE de la Londra. Piţurcă: “Vom vedea dacă va evolua Chiricheş în retur”

UPDATE 21.00: Conform digisport.ro, fundaşul român a fost consultat astăzi la Londra şi medicii i-au transmis că operaţia poate fi amînată pentru cîteva zile. În aceste condiţii, Chiricheş...
11.11.2013 | 12:30
UPDATE VESTI BUNE de la Londra Piturca Vom vedea daca va evolua Chiriches in retur
ADVERTISEMENT

UPDATE 21.00: Conform digisport.ro, fundaşul român a fost consultat astăzi la Londra şi medicii i-au transmis că operaţia poate fi amînată pentru cîteva zile. În aceste condiţii, Chiricheş ar avea şanse să evolueze în returul proramat pe 19 noiembrie la Bucureşti. Singurul lucru cert deocamdată este că fundaşul de la Tottenham va rămîne la Londra pînă sîmbătă şi se va pregăti la sala de forţă.

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a susţinut o conferinţă în care a vorbit despre situaţia lui Chiricheş, dar şi despre şansele pe care tricolorii le au la Pireu.

ADVERTISEMENT

“Am avut o problemă, Vlad Chiricheş s-a accidentat, e destul de grav, în următoarele două ore vom afla exact situaţia lui Vlad, dar cert este că e fractură şi va lipsi cel puţin şase zile. Să vedem dacă îl putem recupera pînă la meciul tur. Ceilalţi jucători sînt apţi, nu au probleme medicale. Într-o mare măsură, lipsa lui Chiricheş se va face simţită. Eu sper că nu, sper ca cel care-l va înlocui să se ridice la nivelul lui. La ultimul meci, cu Estonia, Gardoş a fost titular pe poziţia lui, dar vom vedea la ora meciului ce va fi. Ambele meciuri trebuie jucate la aceeaşi intensitate, pentru ca la final să fim noi cîştigătorii”, a declarat Piţurcă.

“N-am mizat pe Pantilimon pentru că n-a prea jucat în ultimii doi ani”

“L-am lăsat pe Gigel Bucur la echipa lui, am decis că pentru cele două jocuri voi miza pe alţi jucători. Lui Pantilimon nu i-am trimis telegramă, chiar dacă a jucat în ultimul timp. E foarte important ca el să apere în continuare meci de meci, nu a prea jucat în ultimii doi ani. Nu m-a impresionat nimeni în acest weekend, la echipele de club. Ca să mă impresioneze trebuie să dea trei-patru goluri. Dar la echipa naţională este altceva. Momentan nu am emoţii, însă cu siguranţă ele vor creşte pînă la ora meciului. Juventus s-a apărat cu toată echipa la 30 de meciuri de poartă şi a bătut cu 3-0 Napoli. În funcţie de adversarul pe care-l întîlneşti, trebuie să faci foarte bine ambele faze, atît cea defensivă, cît şi cea ofensivă“, a continuat selecţionerul.

ADVERTISEMENT

“Hagi nu merită statuie”

“O echipă nu stă într-un singur jucător, chiar dacă este vorba despre Chiricheş. Dacă ni se accidentau trei-patru jucători, ce făceam? Nu mai jucam? Eu cred că jucătorii nu sînt interesaţi de bani. Şi chiar dacă i-ar interesa, sînt convins că în primul rînd vor să ajungă la Cupa Mondială. Statui meriţi cînd cîştigi trofee, Hagi nu merită, e prea mult spus. Ar fi o performanţă formidabilă pentru jucători şi pentru fotbalul românesc o eventuală calificare. Păcat că numai la astfel de meciuri e o afluenţă atît de mare a publicului. Eu mi-aş dori ca stadionul să fie mereu plin, chiar şi la întîlnirile amicale, dacă le mai putem numi aşa”, a mai explicat antrenorul.

“Îmi doresc mai mult de la Maxim”

“Personal, îmi doresc mult mai mult de la Maxim. Cînd un jucător are calitate, îmi doresc de la el mai mult de un corner executat în careu. Dacă ne calificăm, vom face mulţi oameni fericiţi, motiv pentru care m-aş bucura în plus. Steaua avea nevoie de aportul lui Pintilii, aşa că dacă au hotărît să joace, au avut tot dreptul. Păcat că s-a accidentat iar, e o mare pierdere şi el. Îi mulţumesc lui Loţi, dar e mult spus că eu sînt cel mai bun jucător al naţionalei. “, a încheiat Piţurcă.

ADVERTISEMENT