Fotbal intern

Pițurcă îi dă replica lui Marica, după ce fostul său elev ironizase pretențiile sale cu gazonul: ”Marica nu știa cu coțofana, de aceea căutam terenuri proaste!”

29.09.2019 | 17:50
Piturca ii da replica lui Marica dupa ce fostul sau elev ironizase pretentiile sale cu gazonul Marica nu stia cu cotofana de aceea cautam terenuri proaste

Gazonul stadionului ”Ion Oblemenco” nu este doar un motiv de îngrijorare pe plan local, ci și un punct de plecare într-o nouă polemică din fotbalul românesc: Victor Pițurcă vs. Ciprian Marica. Între fostul antrenor al naționalei și fostul atacant tricolor a izbucnit un duel de la distanță al declarațiilor.

Pițurcă, replică pentru Marica, după ironiile legate de gazon: ”Marica nu știa cu coțofana, de aceea căutam terenuri proaste!”

Victor Pițurcă, actualul antrenor al Universității Craiova, i-a oferit un răspuns tranșant lui Ciprian Marica, după ce fostul său elev de la echipa națională l-a atacat pe tehnician pentru că se plânge și cere un gazon mult mai bun pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

În urmă cu câteva zile, Marica declarase că fostul său antrenor prefera terenuri proaste pe vremea când pregătea meciurile naționalei. De partea cealaltă, Pițurcă s-a apărat și a pus aceste preferințe pe seama diferenței de valoare dintre jucătorii săi și cei din echipele adverse.

”Dacă Marica nu știa cu coțofana, de aceea căutam terenuri proaste! Dacă ar fi știut, nu mai căutam. Aici, la Craiova, am jucători care ştiu cu coțofana şi de aceea am nevoie de teren biliard. Nu știu de unde i-a venit lui Ciprian să spună aceste lucruri. Oi fi făcut și ce spune el, nu mai ţin minte. Când jucam cu adversari care ne erau superiori din toate punctele de vedere trebuia să folosim şi noi armele noastre. Dar cu aceste arme am bătut Olanda, iar când România bate Olanda este ca şi cum ar bate Craiova pe Real Madrid”, a declarat Victor Piţurcă.

Marica, în urmă cu câteva zile: ”Ce utopie că nea Piţi se plânge de gazonul prost!”
Marica, în urmă cu câteva zile: ”Ce utopie că nea Piţi se plânge de gazonul prost!”. Sursa foto: sportpictures.eu

Marica, în urmă cu câteva zile: ”Ce utopie că nea Piţi se plânge de gazonul prost!”

La finalul acestei săptămâni, Ciprian Marica s-a pronunțat pe tema gazonului de pe ”Ion Oblemenco”. Fostul atacant al naționalei a dezvăluit o întâmplare amuzantă din perioada în care colabora cu Victor Pițurcă la prima reprezentativă.

”Ce utopie că nea Piţi se plânge de gazonul prost! Îmi aduc aminte la meciurile cu Olanda şi cu Franța, la care terenul era impecabil, că nea Piţi ne-a pus să ne antrenăm acolo şi să băgăm multe alunecări. Bine, a fost parte din tactica de joc, să spun aşa

Voiam să stricăm puţin gazonul, pentru că era prea bun pentru adversarii pe care îi întâlneam. Dar sigur că avem nevoie de un gazon bun. Şi nu neapărat pentru rezultate, ele contează, dar spectacolul este mult mai frumos atunci când ai o suprafaţă bună de joc” , a declarat Ciprian Marica pentru Telekomsport.

  • 69 de selecții și 25 de goluri are Ciprian Marica pentru echipa națională în perioada 2003-2014