Editoriale

Piţurcă, mai nociv decît cianurile de la Roşia Montană!

Catastrofă, numele tău e Piţurcă! Dezastru, tu ai fost proiectat la Orodel, prin complicitatea unor ursitoare cumplite! Nenorocire, codul tău genetic e scris în CNP-ul lui Piţurcă Victor!...
11.09.2013 | 13:05
Piturca mai nociv decit cianurile de la Rosia Montana
ADVERTISEMENT

Catastrofă, numele tău e Piţurcă! Dezastru, tu ai fost proiectat la Orodel, prin complicitatea unor ursitoare cumplite! Nenorocire, codul tău genetic e scris în CNP-ul lui Piţurcă Victor! Blasfemie, combustibilul tău e benzina din merţanul pe plăcuţa căruia scrie VP 666, combinaţia dracului pe maşina Satanei de la naţională!

Piţurcă este singurul selecţioner din lume care nu pregăteşte meciurile, ci le tratează ca pe un aruncat de zarururi: 6-6 sau 2-1? Cu Ungaria i-a ieşit 6-6, poartă-n casă: gol-cadou făcut de un fundaş maghiar cu picior de lemn, în minutul 2, plus bară-gol la o traiectorie irepetabilă a lui Pintilii, carevasăzică meciul a început de la 2-0, mersi, să tot joci în condiţiile astea.

ADVERTISEMENT

Dar zarurile sînt zaruri, na, că la meciul cu Turcia a picat un 2-1, ha-ha, „zar de fugă”! N-a mai fost bară-gol, a fost bară-bară la şutul lui Adi Popa, plus cap-bară la bolta lui Tănase, vaaaaai, de două ori bară, ce ghinion!, mingea n-a vrut să intre, zarul l-a părăsit pe Piţurcă. Şi nici n-a avut dreptul la recurs, în cazinou mai trişezi cu o cameră de filmat ascunsă în pachetul de ţigări, te mai învîrţi cumva, aici nimic, nu tu unşpe metri la şutul lui Stancu, nu tu şansă la capul lui Goian din minutul 90+2, gata, s-a dus bulanul selecţionerului de cazinou!

Piţurcă este singurul selecţioner din lume condamnat la închisoare. Un an bătut pe muche, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu suspendare, e adevărat, dar tot puşcărie se numeşte. Un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. Carevasăzică, echipa naţională este condusă de un puşcăriaş cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Ce rost mai are să facem analiza meciului, să studiem posesia mingii, să cîntărim raportul ocaziilor de gol? Astea sînt importante atunci cînd fotbalul este tratat cu seriozitate, cînd este pregătit temeinic, chiar ştiinţific. Or, Piţurcă se limitează la o tactică de barbugiu: iese sau nu iesepică sau nu picăasta are, asta n-are, care-o fi cîştigătoare?… Na, că am ajuns şi la alba-neagra!

Dramatic este că fotbalişti care joacă bine la echipele de club, sub comanda unor antrenori pricepuţi, au prestaţii modeste la echipa naţională. Cel mai evident caz este cel al steliştilor, dar ciudată este şi evoluţia lui Maxim: la Stuttgart dă goluri şi intră în echipa etapei din Bundesliga, la naţională e crispat şi nu-i mai iese nimic. Poate explica Piţurcă de ce sub comanda sa se prăbuşeşte randamentul unor fotbalişti care la echipele de club au dovedit şi valoare, şi formă sportivă? De ce Latovlevici joacă senzaţional şi dă goluri magnifice pentru Steaua, iar la naţională i se împleticesc picioarele? Nu cumva spiritul malefic al Satanei, transformă aurul în nisip, invers decît au visat alchimiştii? Nu cumva posomoreala „omului în negru” distruge şi bruma de entuziasm cu care vin jucătorii la naţională?

ADVERTISEMENT

Din actuala campanie de calificare reţinem o serie dureroasă: 1-4 acasă cu Olanda, 0-4 cu Olanda în deplasare, 0-2 acasă cu Turcia – per total, 1-10 în trei meciuri importante. Dubla cu Ungaria a fost păcăleală (la Budapesta am egalat norocos în minutul 90+3, la Bucureşti maghiarii s-au bătut singuri), iar victoria din Turcia a fost triumful antifotbalului. Or, cu antifotbal poţi păcăli fotbalul o dată, dar nu poţi ajunge departe.

Pentru naţionala României, Victor Piţurcă a devenit mai nociv decît cianurile de la Roşia Montană! Iar Mircea Sandu este iazul de decantare în care otrava macină continuu de 23 de ani.

ADVERTISEMENT