Fanatik Show

“Piţurcă, singurul selecţioner care nu are şapte clase”

Cornel Dinu a dat de pămînt cu Victor Piţurcă în emisiunea FANATIK SHOW, de la Digi Sport. "Procurorul" a criticat selecţia şi capacităţile actualului selecţioner al naţionalei României....
15.08.2013 | 18:30
Piturca singurul selectioner care nu are sapte clase

Cornel Dinu a dat de pămînt cu Victor Piţurcă în emisiunea FANATIK SHOW, de la Digi Sport. “Procurorul” a criticat selecţia şi capacităţile actualului selecţioner al naţionalei României.

Este o dramă dacă spunem despre Piţurcă faptul că este un tip inteligent. Este un tip şiret, un om care a profitat de o conjunctură favorabilă. Este singurul selecţioner din istorie care nu are nici măcar şapte clase. Un astfel de personaj devine cel mai titrat ca număr de jocuri pe banca naţionalei. Ca la noi, la nimeni, dar face parte din tradiţia noastră. Asta este situaţia, ne aflăm în astfel de moment şi asistăm la nişte lucruri paradoxale şi ca tradiţie şi ca tot. Marica s-a antrenat cu culturile din jurul Mogoşoaiei. Nu mai înţeleg nimic. Nu joacă Marica, Rusescu, dar vine Hoban care e un jucător modest. La fel este contestabilă şi selecţia lui Găman. Săpunaru unde e, cînd joci cu Măţel şi cu Nica, limitaţi pentru nivelul echipei naţionale?”

“Budescu este revelaţia campionatului intern şi trebuia luat. Singurul fotbalist român care a părut de nivel internaţional împotriva Slovaciei a fost Maxim. Stancu a fost din nou modest. Chiar dacă a marcat un gol, a făcut-o pentru că fundaşul advers s-a împiedicat de gazon. El, în contextul unor partide oficiale cum sunt cele cu Ungaria şi Turcia, eu nu cred că va conta. Prezentul este oamenii inteligení, viitorul pentru cei perspicace, iar trecutul pentru cei limitaţi. După părerea mea, Adrian Mutu este singurul jucător care poate juca două posturi foarte bine şi nu are cum să lipsească din calculele pentru cele două partide decisive”.

“De mult nu am mai văzut echipa naţională să joace aşa slab. Am rămas stupefiat că timp de trei-patru minute, slovacii ne-au pasat fără oprire, iar ai noştri se mulţumeau să stea în faţa propriului careu, satisfăcuţi cu rezultatul de pe tabelă, 1-1. Am jucat totuşi cu Olanda, Franţa… Ceea ce eu văd că se petrece la echipa naţională e ca un pontaj al antrenamentului. Pe unde a antrenat Piţurcă la echipa naţională, chiar şi la tineret, eu nu am văzut nici o lucrare schematică, ci doar improvizaţii. Piţurcă nu îşi va da niciodată demisia. Este un om care nu concepe aşa ceva. Dacă eram preşedintele Federaţiei n-aş fi adus niciodată un antrenor de tipul lui Piţurcă la naţională. Trebuie să aduci un om care să creeze bucuria de a juca în rîndul propriilor jucători”.

“Nu trebuie să vină jucători la echipa naţională sub semnul întrebării. Găman, Lung, Raţ, chiar Goian, mi se par jucători blazaţi, cariere fără niciun viitor la echipa naţională. Sănmărtean sau Budescu n-ar trebui să lipsească. Oamenii care l-au adus pe Piţurcă au nişte interese absurde. Antrenor mai limitat decît Piţurcă nu am văzut niciodată la naţională. Îmi pare rău că am trăit să vedem şi aşa record…”, a încheiat Dinu la FANATIK SHOW.

Vezi video: