Carousel hot news

Piţurcă schimbă echipa din temelii. Vezi cu cine vom înfrunta Estonia

Victor Piţurcă a preferat ca în partida cu Andorra să menajeze mai mulţi jucători în perspectiva partidei cu Estonia, decisivă pentru calificarea “tricolorilor” la barajul pentru...
12.10.2013 | 14:23
Piţurcă schimbă echipa din temelii. Vezi cu cine vom înfrunta Estonia
Ciprian Marica,Semih Kaya.

Victor Piţurcă a preferat ca în partida cu Andorra să menajeze mai mulţi jucători în perspectiva partidei cu Estonia, decisivă pentru calificarea “tricolorilor” la barajul pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Astfel, în partidă contra celei mai slabe selecţionate din Grupa D, Piţi a preferat să-i introducă pe Marica şi Tănase pe parcursul reprizei secunde, însă, mai mult ca sigur, marţi, contra Estoniei, cei doi vor fi titulari. Selecţionerul a pierdut, însă, un jucător important în perspectiva ultimei partide din grupă după ce căpitanul Vlad Chiricheş a fost avertizat de arbitru şi va fi suspendat.

Găman, înlocuitor pentru căpitan

Absenţa fundaşului lui Tottenham va cîntări destul de greu, Piţurcă neavînd variante de acelaşi nivel cu Chiricheş. Cel mai probabil, selecţionerul îl va înlocui pe fostul stelist cu Găman. Celălalt posibil înlocuitor, Florin Gardoş, are de partea sa atuul minutelor jucate cu Steaua în partidele din Liga Campionilor, însă evoluţiile sale nu au fost deloc convingătoare, “roş-albaştrii” încasînd cu el în apărare şapte goluri în două partide. De partea cealaltă, Găman nu are ca avantaj decît simpatia pe care i-o poartă Piţurcă, evoluţiile sale la Astra fiind mult sub aşteptări în ultima perioadă. Mai există posibilitatea ca selecţionerul să apeleze la Luchin sau Dragoş Grigore, însă este greu de crezut că vreunul dintre ei va începe ca titular cu Estonia.

Alte patru modificări

Faţă de partida cu Andorra, este de aşteptat ca din primul 11 să “sară” Bogdan Stancu şi Keşeru care, deşi au marcat, nu au avut evoluţii convingătoare. Locul vîrfului lui Bastia va fi luat de Marica, în timp ce “Motanul” va fi înlocuit cu “Dodel”. De asemenea, în poartă va reapărea, aproape sigur, Ciprian Tătăruşanu, care-i va lua locul lui Lobonţ. Portarul Stelei are avantajul că evoluează constant, în timp cu hunedoreanul este rezervă eternă la AS Roma. Iar în locul lui Latovlevici va intra veteranul Răzvan Raţ, care va prelua şi banderonal de căpitan.

Cum ar putea arăta România la partida cu Estonia:

Tătăruşanu – Măţel, Goian, Găman , Raţ – Bourceanu, C. Lazăr – Torje, Maxim, Tănase – Marica

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri