Stiri sportive

Întîlnire de gradul trei între Piţi şi cel mai mare inamic

Întîlnire de gradul trei pe holurile FRF. Protagonişti? Selecţionerul Victor Piţurcă şi fostul Redactor-Şef adjunct al Gazetei sporturilor, Andrei Vochin, actualmente consilier al noului...
26.03.2014 | 00:06
Intilnire de gradul trei intre Piti si cel mai mare inamic
ADVERTISEMENT

Întîlnire de gradul trei pe holurile FRF. Protagonişti? Selecţionerul Victor Piţurcă şi fostul Redactor-Şef adjunct al Gazetei sporturilor, Andrei Vochin, actualmente consilier al noului preşedinte FRF, Răzvan Burleanu. Cei doi s-au revăzut după ani mulţi, destul de tensionaţi, Vochin fiind un critic fervent al selecţionerului şi al stilului său.

„M-ai atacat non-stop! De ce?”

Andrei Vochin a fost unul dintre editorialiştii Gazetei sporturilor care l-au criticat repetat pe selecţioner şi doar pe probleme punctuale, tehnico-tactice. Acum, cei doi au ajuns, culmea, să fie angajaţi şi colegi la FRF! Asta după ce Vochin a acceptat oferta lui Răzvan Burleanu, noul şef al fotbalului românesc. Întîlnirea-şoc, faţă în faţă, dintre Vochin şi Piţurcă a fost povestită cu lux de amănunte de apropiaţi. Aceasta a avut loc pe holurile FRF, unde în urmă cu cîteva zile s-a desfăşurat şedinţa antrenorilor din fotbalul românesc, la care, bineînţeles, Victor Piţurcă nu a participat… După şedinţă, pe holuri, a apărut şi încruntatul selecţioner care l-a văzut pe Vochin stînd de vorbă cu oameni din staff-ul său şi s-a apropiat de grup, îndreptîndu-şi imediat tirul verbal spre „inamicul” său.

ADVERTISEMENT

Nu ţi-am făcut nimic niciodată, nu te-am deranjat, dar tu non-stop m-ai atacat, m-ai criticat. De ce, domnule Vochin? Vreau să avem un dialog de 30 de secunde să-mi explici”, au fost cuvintele selecţionerului, care au stîrnit o replică fabuloasă a lui Vochin. “În 30 de secunde poţi eventual doar să mă baţi!”, i-a spus amuzat Vochin, contraatac verbal gustat din plin chiar şi de rigidul Piţurcă, care a început să rîdă. Şi, bineînţeles, dacă şeful s-a veselit, tot staff-ul a izbucnit în hohote de ziceai că eşti pe holuri la Serviciul Român de Comedie nu la federaţie. Ce a urmat? O discuţie de mai bine de o oră, într-un loc mai retras, unde ziaristul şi selecţionerul şi-au etalat punctele de vedere. De o viitoare colaborare nu s-a auzit încă nimic…

Cum îl făcea Vochin “trîntor” pe Piţurcă

Iată, spre exemplu, o parte dintr-un editorial al lui Andrei Vochin în Gazeta Sporturilor, în care ziaristul îl critica dur pe selecţioner. Titlul este unul sugestiv la adresa lui Piţurcă: “Un rege muncitor şi un trîntor profitor”

ADVERTISEMENT

„În vreme ce Gică Hagi a întocmit un plan amplu de însănătoşire financiară a fotbalului nostru, selecţionerul Piţurcă a produs un raport de activitate pe 2012, caracterizat de Dumitru Dragomir drept un “raport pentru oligofreni” (…)

Din păcate, mi-e teamă pentru reuşita demersului lui Gică, deoarece la noi şmecherii au protecţie, iar muncitorii sînt luaţi de fraieri. Argumentul mi-e oferit tot de prima pagină a Gazetei. Alături de subiectul mare, care prezenta “Revoluţia Regelui”, o ştire anunţa că raportul de activitate al echipei naţionale pe 2012, întocmit de selecţionerul Piţurcă, avea fix o filă A4. E adevărat, faţă-verso. Singura sa activitate în luna decembrie, remunerată cu modesta sumă de vreo 35.000 de euroi. Rîdeţi, dar nu vă miraţi! Între Hagi şi Piţurcă diferenţele sînt uriaşe, dar se pot rezuma simplu. În vreme ce unul a construit de la zero, cu banii şi numele făuriţi în 40 de ani de muncă, o Academie şi o echipă ce a ajuns pînă în Liga 1, celălalt a produs desfiinţarea unuia dintre cele mai mari branduri din fotbalul românesc, Universitatea Craiova. Nota bene, echipa care-i îndrumase primii paşi în fotbal…”

ADVERTISEMENT