FANATIK îți prezintă cea mai bună rețetă de făcut acasă pentru pizza de post, potrivită pentru cei care sunt dornici să țină Postul Mare, cel mai greu dintre toate. Este simplu de făcut și poți alege umplutura în funcție de preferințe.
Postul Mare a început săptămâna aceasta, așa că urmează o perioadă dificilă pentru cei care vor să renunțe la carne și lactate pentru 40 de zile. Din fericire, există numeroase rețete de post, iar pizza este o variantă delicioasă și nici nu vei simți că ingredientele sunt vegetariene.
Pizza este un fel de mâncare apreciat de miliarde de persoane din întreaga lume și există o soluție și pentru cei care vor să se lipsească de ingredientele de origine animală pentru o vreme.
Pizza de post, cea mai bună rețetă de făcut acasă. De ce ingrediente ai nevoie
Pizza de post este ușor de preparat și într-o oră poți găti cea mai delicioasă masă. Dovlecelul îi va da un plus de savoare și nici nu îți vei da seama că toate ingredientele sunt vegetale.
Pentru topping poți alege legumele în funcție de preferințele și gusturile tale. Citește în continuare și află care sunt ingredientele necesare și modul în care se prepară acest deliciu.
Ingrediente pentru aluat
- 250 g făină de grâu
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță de zahăr
- 1/2 cub de drojdie proaspătă
- 2 linguri de ulei
- 150 ml apă
Ingrediente pentru topping
- ardei roșu
- dovlecel
- ceapă roșie
- ciuperci (crude sau din conservă)
- măsline
- roșii (normale/ cherry)
- boabe de porumb (din conservă)
- 2-3 linguri de suc de roșii
- oregano
Pizza de post, cea mai bună rețetă de făcut la tine acasă. Cum se prepară
- Prepararea aluatului. Se cerne făina într-un vas, se adaugă sarea și se amestecă.
- Drojdia, apa și zahărul se pun într-un alt vas, după care se dizolvă.
- Amestecul obținut din drojdie și apă se toarnă peste făina din primul vas.
- Se adaugă uleiul și se frământă un aluat dens.
- Se acoperă aluatul obținut și se lasă la crescut timp de aproximativ 30-40 de minute, până ce își dublează volumul.
- Se începe pregătirea toppingului. Legumele se spală, se curăță și se taie mărunt.
- Atunci când aluatul a crescut suficient de mult, cuptorul se aprinde la 200 de grade și se pregătește tava, pe care se așază hârtie de copt.
- Se împarte aluatul în două și se întinde pe masă cu ajutorul făcălețului și se dă forma în funcție de tavă (rotundă, pătrată, dreptunghiulară).
- Aluatul se unge cu sos de roșii.
- Se pun legumele tăiate în ordinea dorită, în funcție de preferințe.
- Se pune oregano peste legume.
- Tava se pune în cuptorul încins și se lasă la copt aproximativ 20 de minut, până ce aluatul este rumenit.
- Pizza de post se taie în bucăți și este gata de servit. Poftă bună!