Life

Pizza făcută în casă cu blat pufos și margini umplute. Rețetă rapidă si savuroasă

03.03.2021 | 15:59
Pizza facuta in casa cu blat pufos si margini umplute Reteta rapida si savuroasa
Pizza făcută în casă cu blat pufos și margini umplute. Rețetă rapidă si savuroasă. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Pizza este un fel de mâncare iubit de toată lumea și îl poți face chiar în casă, folosind o rețetă rapidă și savuroasă ca să obții un blat pufos și cu margini umplute, exact ca la restaurant. Este ușor de pregătit și rezultatul va fi pe placul tău și al celor dragi. 

Din cauza pandemiei, multe persoane au ales să evite locurile publice și să gătească cele mai bune preparate din propria locuință. Pizza este mâncarea preferată a multor persoane și se poate pregăti rapid și simplu dacă urmezi pașii care trebuie.

ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă rețeta perfectă pentru pizza cu blat pufos și margini umplute, care nu te va dezamăgi, odată ce ai gustat din ea.

Pizza făcută în casă cu blat pufos și margini umplute. Ingrediente necesare

Aluatul pufos cu margini umplute pentru pizza nu este unul specific italian, însă este preferat de milioane de persoane. Se prepară rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, așa că de ce să nu-l faci chiar la tine acasă?

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru pizza

  • 300 g făină 000 (trei nule)
  • 8 g sare
  • 13 g drojdie proaspătă (sau 4 g drojdie uscată)
  • 15 g zahăr
  • 220 g lapte 3,5% cald
  • sos de roșii
  • 300 g cașcaval
  • toppinguri în funcție de preferințe (ardei, măsline etc.)
  • un cățel de usturoi
  • 30 g unt topit cu 82% grăsime
  • puțin cimbru, rozmarin și oregano

Ingrediente pentru sosul de roșii

  • o conservă de 400 g roșii (cuburi sau intregi)
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • un cățel mare de usturoi
  • 4-5 frunze proaspete de busuioc
  • sare
  • piper negru măcinat
  • oregano uscat
  • cimbru uscat
ADVERTISEMENT

Pizza cu blat pufos și margini umplute. Cum se prepară această rețetă savuroasă

  1. Făina se omogenizează cu sarea și cu zahărul.
  2. Drojdia se dizolvă în laptele cald, care nu trebuie să fie fierbinte, ci ușor călduț, altfel drojdia nu va mai crește.
  3. Laptele se toarnă peste făină și se amestecă până se întinde aluatul.
  4. Aluatul obținut se va frământa cu mâinile pe masă timp de 10 minute și trebuie să fie ușor lipicios. Se va adăuga apă la frământat dacă este prea tare, iar dacă e prea lipicios se mai adaugă făină.
  5. Se unge un castron mare cu o cantitate mică de ulei și se pune aluatul în el. Se stropește cu puțină apă și se acoperă, după care se lasă la crescut în jur de o oră.
  6. Pregătirea sosului. Roșiile se amestecă împreună cu condimentele: sare, piper, oregano, cimbru și busuioc uscat. Se adaugă și zahăr dacă roșiile nu sunt suficient de dulci.
  7. Pregătirea umpluturii. Cașcavalul se taie în batoane subțiri sau groase, în funcție de preferințe. Nu se impune o anumită cantitate de cașcaval și se folosește în funcție de lungimea tăvii unde se va coace pizza.
  8. Se pregătește toppingul pentru pizza, în funcție de preferințe (salam, șuncă, măsline, ardei gras etc.).
  9. Cuptorul se va preîncălzi cu 15-20 de minute înainte de coacere.
  10. Când aluatul este aproape gata grescut se pune un cățel de usturoi în 30 de grame de unt topit, la care se adaugă rozmarin, cimbru și oregano, după care se amestecă.
  11. Foaia de aluat trebuie să fie doar cu câțiva cm mai mare decât tava. Aceasta se întinde pe tavă, iar pe margini se pun batoanele de cașcaval, care se învelesc apoi în aluat.
  12. Marginea umplută se taie în secțiuni de câte 2 cm, iar fiecare se răsucește cu fața în jos.
  13. Se toarnă sosul de roșii, un strat de cașcaval , toppingul și, opțional, cașcavalul ras. La sfârșit se poate pune puțin oregano.
  14. Marginile umplute se ung cu untul topit preparat anterior.
  15. Se pune tava la cuptor la cea mai mare temperatură și se lasă la copt. Poftă bună!