Life

Plăcinta care se face doar din trei ingrediente. Moldovenii de peste Prut sunt înnebuniţi după ea

Plăcinta care se face doar din trei ingrediente. Este simplu și rapid de preparat. Moldovenii de Peste Prut o savurează din plin.
18.11.2022 | 11:24
Placinta care se face doar din trei ingrediente Moldovenii de peste Prut sunt innebuniti dupa ea
O plăcintă simplă și rapidă. Sursa foto: captura video bunica.md, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețetă de plăcintă compusă doar din trei ingrediente. Este foarte simplu și rapid de preparat, iar cei dragi o vor savura din plin. Moldovenii de peste Prut o adoră.

Rețetă de plăcintă din doar 3 ingrediente. Este foarte simplu de făcut. Moldovenii de peste Prut o adoră

Aluatul pentru următoarea rețetă de plăcinte este foarte ascultător, iar umplutura poate fi una în funcție de preferințe. Având în vedere perioada Postului Crăciunului, se poate folosi și varză murată, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Varza murată se poate căli într-o tigaie, cu puțin ulei, iar peste se poate adăuga aproape 500 g de brânză, amestecată în prealabil cu ulei. Totodată, se mai poate folosi și umplutură de dovleac, mere, cartofi și varză proaspătă, potrivit bunica.md

Lista de ingrediente este următoarea: 300 ml apă la temperatura camerei, 500 grame de făină și 0, 5 linguriță de sare. Toate acestea se pun într-un vas și se amestecă.

ADVERTISEMENT

Peste compoziție se pune treptat făină cernută. Următorul pas este a se forma o cocă moale, care se învelește într-o altă peliculă alimentară și se lasă la 10 minute ca să crească.

După cele 10 min, se iau părți din aluat și se formează biluțe. Acestea se întind ca o turtă de mărimea de 15 cm, apoi le suprapunem în ulei din abundență.

ADVERTISEMENT

Turtele pentru plăcintă trebuie lăsate la ”odihnit” în ulei

Se mai lasă încă 15 minute turtele să se odihnească. Spre final se modelează plăcintele într-o formă dorită, se pun într-o tavă de copt și se ung cu puțin ou sau nu.

Atenție, cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Plăcintele se coc la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Odată ce sunt gata, se scot, se stropesc cu apă și se acoperă cu un prosop pentru a se înmuia.

ADVERTISEMENT

Se pot servi apoi cu cei dragi, care cu siguranță vor mai dori o porție. Totodată, se pot consum atât la micul dejun cât și la prânz sau cină. Vă urăm poftă bună!

ADVERTISEMENT