ADVERTISEMENT
Life

Placintă cu ciuperci și aluat de casă, rețeta perfectă de post. Ingredientul care o face delicioasă

Autor: Andreea Stanaringa | 18.03.2021 | 15:34
Placintă cu ciuperci și aluat de casă, rețeta perfectă de post. Ingredientul care o face delicioasă
Placintă cu ciuperci și aluat de casă, rețeta perfectă de post. Ingredientul care o face delicioasă. Sursa foto: caietulcuretete.ro

FANATIK îți prezintă o rețetă perfectă de post pe care o poți face la tine în bucătărie, plăcinta cu ciuperci și aluat de casă, perfectă în orice moment al zilei, fie că este un antreu sau o masă propriu-zisă. 

ADVERTISEMENT

Postul Mare a început acum câteva zile și este ocazia perfectă să încerci și alte preparate decât cele cu carne sau brânză. Plăcinta cu ciuperci nu este greu de făcut și conține multe ingrediente sănătoase, suficiente cât să-ți potolească pofta de mâncare.

Plăcinta cu ciuperci este ideală și pentru cei care nu au de gând să țină post și înlocuiește cu succes o masă compusă din produse de origine animală.

ADVERTISEMENT

Placintă cu ciuperci și aluat de casă, rețeta perfectă de post. De e ingrediente ai nevoie

Rețetele de post sunt foarte căutate în această perioadă și cei care respectă Postul de dinainte de Paște mai au cale lungă până să poată consuma carne, ouă și produse lactate. Plăcinta cu ciuperci și aluat de casă este perfectă atunci când vrei să faci ceva simplu și rapid, care să-ți potolească foamea doar cu ingrediente sănătoase.

Află din rândurile umătoare care sunt ingredientele necesare pentru ca această plăcintă să aibă un gust delicios, dar și modul de preparare.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru blat

  • 300 g făină
  • 12 g drojdie proaspătă
  • 140 ml apă minerală
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei de măsline

Ingrediente pentru umplutură

  • 480 g ciuperci (3 borcane de ciuperci conservate)
  • un cățel mare de usturoi pisat
  • o ceapă medie
  • o linguriță de țelină rasă
  • o lingură de morcov ras
  • 4 linguri de ulei
  • o lingură de făină
  • 150 ml lapte orez
  • sare
  • piper macinat
  • un vârf cuțit nucșoară
  • un vârf cuțit scorțișoară
  • câteva fire de pătrunjel
ADVERTISEMENT

Cum se prepară plăcinta cu ciuperci și aluat de casă. Pași de urmat

  1. Pregătirea aluatului. Se pune făina cu o linguriță de sare într-un bol și se face o mică gaură în mijlocul ei.
  2. Drojdia se dizolvă într-o ceașcă cu 40 ml apă minerală puțin încălzită, iar amestecul obținut se toarnă în gaura făcută în făină. Se lasă la crescut.
  3. Se adaugă restul de apă minerală și se frămâtă puțin aluatul, după care se adaugă uleiul de măsline.
  4. Se va frământa aluatul până devine neted și apoi se lasă la crescut până își dublează volumul.
  5. Între timp, se călesc ceapa cu morcovul și țelina în două linguri de ulei.
  6. Ciupercile se toacă și se călesc separat în dou linguri de ulei, după care se adaugă usturoiul pisat, piperul, sarea și un vârf de cuțit cu scorțișoară.
  7. Se pregătește sosul béchamel vegan. Se călește o lingură de făină rasă în două linguri de ulei și se adaugă lapte de orez în mod treptat, până ce făina se dizolvă. Se lasă la foc mic până ce se obține consistența unei creme.
  8. Se ia sosul de pe foc și se adaugă sare, piper și nucșoară rasă după gust.
  9. Se amestecă ceapa cu morcovii și țelina cu ciupercile călite, după care se adaugă sosul béchamel  și pătrunjelul proaspăt tocat.
  10. Aluatul se împarte în două, iar una dintre jumătăți trebuie să fie cu câțiva cm mai mare (se împarte în proporție de 40% și 60%).
  11. Partea mai mare se pune în tavă, se pune umplutura cu ciuperci deasupra și restul se acoperă cu aluat întins.
  12. Cu un cuțit se fac mici găuri din loc în loc pentru ca partea umedă a umpluturii să se evapore.
  13. Plăcinta se va coace timp de 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Poftă bună!
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!