Life

Plăcintă pufoasă cu cireșe. O rețetă ușoară și rapidă

27.05.2020 | 13:19
Placinta pufoasa cu cirese O reteta usoara si rapida
ADVERTISEMENT

Fanatik vă prezintă plăcinta cu cireșe, o rețetă ușoar și simplă, pe care orice gospodină o poate face în doar câteva zeci de minute. Se poate folosi foitaj din comerț sau se pot pregăti foile în casă.

Rețetă de plăcintă pufoasă cu cireșe

Pentru că este sezonul lor, Fanatik vă recomandă să încercați plăcinta cu cireșe, fie cu foitaj, pandișpan de tartă sau foi făcute în casă de gospodinele iscusite. Se prepară rapid, sunt pratice și foarte gustoase.

ADVERTISEMENT

Plăcinta pufoasă cu cireșe pe care v-o recomandăm, se realizează în doar 40 de minute.

Ingrediente

  • 250 gr cireșe
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri de apă
  • 1 pachet foitaj
  • 1 ou

Cum se prepară plăcinta cu cireșe

Se spală cireșele, se scot sâmburii și se amestecă cu zahărul, amidonul și apa, la foc mic, până ce sosul începe să se îngroașe putin. Întinde pachetul de foitaj și împarte-l în șase sau opt dreptunghiuri, cât mai egale între ele, și unge-le cu puțină apă pe toate marginile, folosind o pensulă de bucătărie.

Așază câte două linguri din compoziția cu cireșe preparată pe fiecare bucată de foitaj și îndoaie foile ca pe o carte, deasupra umpluturii. Unește marginile cu ajutorul unei furculițe, pentru a etanșa umplutura.

ADVERTISEMENT

Apoi, crestează, foarte fin, cu un cuțit pachețelele de plăcinte și unge-le cu oul bătut, apoi pune puțin zahăr deasupra. Bagă plăcintele cu cirese la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 de minute, sau până sunt aurii și pufoase. Se pot servi și calde, dar și reci, perfecte la micul dejun alături de o cafea fierbinte.

Pentru a avea cireșe sau fructe, în general, pe toată perioada anului, după prepararea cu zahărul și amidonul, acestea se pun în punguțe și se bagă la congelator. Astfel, vei putea face plăcintă cu fructe și în lunile de iarnă.

ADVERTISEMENT